Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Voorbereiding Eerste heilige Communie 2021-2022

Opgave project ‘Over de drempel’ 2021-2022

 

Voorbereiding Eerste heilige Communie Franciscusparochie

 

De voorbereiding van kinderen uit groep 4 en hoger zal begeleid worden door pastor Frank de Heus. De voorbereiding vindt plaats binnen de parochie. We hopen als vanouds samen te kunnen komen, maar als het nodig is vanwege Corona, dan passen we het programma aan. Van wie meedoet zal inzet en goede zin worden gevraagd. We werken met het project ‘Over de drempel’. We dragen kennis over, maar willen kinderen en ouders vooral over de drempel van de kerk laten stappen om samen het geheim van het land van God te beleven. Aan de hand van het liturgisch jaar ontdekken kinderen (en wellicht ook ouders) wie Jezus is en wat Hij voor ons vandaag kan betekenen. We beginnen bij de Advent en eindigen met Pinksteren. Aanmelden liefst vóór 16 oktober.

De data van de Startavond en vieringen van de Eerste heilige Communie zijn de volgende. U kunt uw zoon of dochter opgeven via: https://www.franciscusparochie.nl/index.php?option=com_chronoforms5&chronoform=inschrijfformulier

Startavond voor ouders:

  • woensdag 27 oktober, 20.30-22.00 uur, Parochiezaal Bonifatiuskerk, Veldmaterstraat

 

Viering Eerste heilige Communie:

  • zondag 29 mei, Pancratiuskerk aan de Markt, gezinsviering voor communicanten uit Boekelo, Buurse en Haaksbergen.

 

Zoals vanouds hebben we geen eigen werkgroep in de parochie, maar starten we een stuurgroep op, die samen met pastor Frank de Heus het project begeleidt, de communicatie verzorgt en taken onder de ouders verdeelt. U kunt zich hiervoor nu al bij pastor Frank de Heus opgeven.

 

Voor programma en meer informatie:

 

Nieuwsbrief 17 september 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 17-09-2021

Open dag Dansstudio Steps

Zaterdag 18 september organiseert Dansstudio Steps in Haaksbergen een open dag voor jong en oud.

Altijd al een keer mee willen doen aan een dansles? Of kom je kijken naar verschillende demonstraties die gegeven worden?

Kom dan naar de open dag van Dansstudio Steps op zaterdag 18 september van 11.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de open dag zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo kun je meedoen aan workshops of kijken naar demonstraties van verschillende dansgroepen. Er zijn prijzen te winnen met o.a. een kleurwedstrijd en kan je dansen tijdens de kinderdisco.

Kom langs en maak kennis met onze gezellige dansstudio!

Dansstudio Steps

De Kappen

Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

 

Hieronder het programma. De kleurplaat is te downloaden via: https://www.stepsentertainment.nl/kleurplaat/

Franciscusbende

Voor kinderen van groep 5 t/m 8 worden – beginnend dit najaar – activiteiten georganiseerd vanuit de zogenaamde ‘Franciscusbende’. Doel: We zoeken gezelligheid, onderlinge binding, plezier en een lijntje met kerk en geloof.

In de bijgevoegde flyer meer informatie over deze groep en de activiteiten die zij de komende periode gaan ondernemen:  De Franciscusbende gaat los – september 2021

Nieuwsbrief 10 september 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 10-09-2021

Kalender Loes

Hierbij de kalender met het actuele aanbod van webinars van Loes: Kalender Loes 4-12

Nieuwsbrief 3 september 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 03-09-2021

Nieuwsbrief 27-08-2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 27-08-2021

Folder GGD Krentenbaard

Nieuwsbrief 20-08-2021

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar met veel informatie voor de start: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 20-08-2021

Schoolinformatiegids Los Hoes 2021-2022

Beslisboom-0-jaar-t_m-groep-8-BOinK-AJN-RIVM_-140721

Afgelasting sportdag Scholtenhagen

Vanwege de huidige maatregelen kan de geplande sportdag dit jaar niet doorgaan. De werkgroep Sportdag Scholtenhagen gaat zich nu voorbereiden op aankomend jaar. De datum is dan 27 augustus 2022.

Wel hebben de 9 sportverenigingen dit jaar een speciaal aanbod voor alle Haaksbergenaren! Iedereen kan zich aanmelden voor een maand gratis proeflidmaatschap bij 3 sportverenigingen op het Sportpark Scholtenhagen. Aanmelden kan vanaf vandaag t/m 19 september via http://www.haaksbergennatuurlijk.nl/sportdagscholtenhagen.

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail