Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Nieuwsbrief 4 juni 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 04-06-2021

Nieuwsbrief 28 mei 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 28-05-2021

Nieuwsbrief 21 mei 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 21-05-2021

Vormselproject Franciscusparochie

Kinderen die komend schooljaar 2021-2022 in groep 8, brugklas of hoger zitten, kunnen meedoen aan het vormselproject.

In deze brief meer informatie:  Brief uitnodiging Vormselproject en opgaveformulier

Typecursus Ravizza

 

Beste ouder, verzorger,

 

In september starten weer de typecursussen van Ravizza. Om een computer zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het goed om bij de basis te beginnen, het beheersen van het toetsenbord. Het is bewezen dat kinderen met een goede typevaardigheid betere schoolresultaten behalen. Met een in spelvorm opgezet typeprogramma leert uw kind op een speelse manier typen met een blind tien­vingersysteem. Er zal gelet worden op een goede typehouding om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor individuele begeleiding. Buiten de typevaardigheid bestaan de lessen uit een gedeelte tekstverwerking (Word).

De cursus bestaat uit 20 lessen van 1 uur en de kosten bedragen € 209,–. Voor het maken van het huis­werk is er thuis een com­puter of laptop + aangesloten toetsenbord met een internetverbinding nodig. De lessen worden gegeven op De Kameleon, Holthuizen en Pius X.

Het examen wordt afgenomen door het CBT in de laatste les. Deze bestaat uit twee gedeelten, de typevaardigheid en tekstverwerken. De examenkosten bedragen € 30,‑‑.

U kunt uw aanmelding (zie hieronder) mailen naar  of zenden naar Ravizza, Ten Vaarwerkstraat 11, 7481 KR Haaksbergen. De cursus geeft het beste resultaat in groep 8, maar kan ook gevolgd worden in groep 7.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Ravizza, tel.: 053-5726614.

Met vriendelijke groet,

 

Mevr. C. Pardoen-te Lintelo

Aanmelding typen Haaksbergen

Nieuwsbrief 23 april 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 23-04-2021

Nieuwsbrief 16 april 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 16-04-2021

GGD: Week van de Teek

Van 19 t/m 23 april is het de Week van de Teek. Het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Kijk op https://www.rivm.nl/tekenbeten-en-lyme voor informatie en voorlichtingsmateriaal.

Bescherm je tegen teken!

Met mooi weer gaan we meer naar buiten. Wist je dat 30% van de tekenbeten binnen de bebouwde kom wordt opgelopen? Nu het warmer wordt zijn de teken actiever.

Teken leven laag bij de grond. Ze zitten in struiken, tussen afgevallen bladeren in hoog gras. Van een tekenbeet kun je ziek worden. Probeer daarom een tekenbeet te voorkomen! Kijk op https://www.rivm.nl/tekenbeten-en-lyme voor meer informatie.

Hoe voorkom je een tekenbeet?

Blijf zo veel mogelijk op de paden als je gaat wandelen. Pas op met spelen in de bosjes of hoog gras. Je kunt je beschermen door dichte schoenen en een lange broek te dragen. Controleer het lichaam en de kleren van je kinderen en jezelf regelmatig op teken. Bij kleine kinderen zitten teken vaak achter de oren of in de nek.

Download de app

Hoe langer de teek in de huid zit, hoe groter de kans wordt dat hij je ziek maakt. Download de ‘Tekenbeet’ app van het RIVM voor informatie over bijvoorbeeld hoe je een teek succesvol verwijderd. Ook vind je in de app de Tekenradar die laat zien waar en wanneer de teken in Nederland actief zijn en vind je er informatie over de ziekte van Lyme. Download de gratis app via de AppStore of via GooglePlay.

Nieuwsbrief 9 april 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 09-04-2021

Nieuwsbrief 2 april 2021

De nieuwsbrief van deze week: Nieuwsbrief 02-04-2021

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail