Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Typecursus Ravizza schooljaar 2019-2020

Heeft u al nagedacht over een typecursus voor komend schooljaar. Ravizza verzorgt al meerdere jaren typecursussen in Haaksbergen en Neede en heeft veel ervaring met het begeleiden van dyslexie, adhd, autisme etc. Dit doen ze op een persoonlijke werkwijze en met goede resultaten. Wij denken dat een goede toetsenbordbeheersing uw kind veel voordeel zal opleveren tijdens de schooljaren en latere werksituaties. Heeft u belangstelling dan vindt u in deze bijlage alle verdere informatie: folderloshoes Ravizza

Kinderrommelmarkt Meimarkt 2019

Kinderrommelmarkt Meimarkt 19 mei 2019

Basisschoolkinderen uit Haaksbergen kunnen hier hun tweedehandsspullen aanbieden tijdens de Meimarkt.

Interesse in een plaats op de kinderrommelmarkt? Inschrijven kan via het online inschrijfformulier op http:www.vvvhaaksbergen.nl/agenda-item/74368/Kinderrommelmarkt/ Opgeven kan tot maandag 6 mei a.s. uiterlijk vrijdag 17 mei ontvang je dan jouw plaatsnummer per mail.

Meer informatie en/of vragen? Neem contact op via meimarkt@haaksbergennatuurlijk.nl of via het telefoonnummer 0535722811.

Nieuwsbrief 12 april 2019

Deze week in de nieuwsbrief o.a. informatie over de Koningsspelen van vanochtend, de Paasactiviteit volgende week, het Kabouterpad voor groep 1 en een oproep voor hulp bij het schoolreisje: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 12-04-2019

Nieuwsbrief 29 maart 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over het Podiumspektakel voor de groepen 4 en 5; de tentoonstelling in de middenbouw en een oproep voor een nieuw OR-lid voor het komende schooljaar: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 29-03-2019

Workshop voor kinderen: Palmpaasstok versieren

 

Workshop voor kinderen: Palmpaasstok versieren

Vrijdagmiddag 12 april is er in de parochiezaal van de Bonifatiuskerk in de Veldmaat  van 16.00 tot 17.00 uur een workshop voor kinderen ‘Palmpaasstok versieren’.

Alle materialen en benodigdheden zijn aanwezig. We vragen een eigen bijdrage van € 2,–. Pastoraal werker Frank de Heus en enkele vrijwilligers helpen de kinderen. Natuurlijk zullen we het verhaal bij de Palmpaasstok vertellen.

We bewaren de stokken tot zondag in de kerk. Dan is er om 10.00 uur een viering van een half uurtje gericht op kinderen m.m.v. het Regenboogkoor. Frank de Heus en Menno Wolferink gaan voor. De werkgroep Kleuterkerk organiseert. Ook de Scouting doet mee.

Na de viering gaan we in optocht achter de drumband aan naar het Wiedenhof, waar we een grote Palmpasen zullen aanbieden. Dat zal zijn rond 10.45 uur in de grote zaal, ingang Geukerdijk. Geef je zoon of dochter voor de workshop vóór 10 april op bij pastordeheus@home.nl . Ook hulpouders zijn welkom!

Kleuterkerk Palmpasen 14 april

Zondag 14 april: 10.00 uur Kleuterkerk Palmpasen Bonifatius

Zondag 14 april 2019 is om 10.00 uur in de Bonifatius de palmpasen viering. Iedereen is welkom! Het zou leuk zijn om met de kinderen thuis van tevoren een palmpasen tak te maken. Bij binnenkomst van de kerk, mogen de kinderen de palmpasen stok voorin de kerk plaatsen.

Scouting De Klomp is ook dit jaar weer aanwezig. Zij hebben een mooie grote broodhaan. De viering begint, zoals altijd, met de vertelkoffer. We gaan de verhalen van Palmpasen, Witte Donderdag en Goede Vrijdag vertellen en uitleggen aan de kinderen. We vragen alle kinderen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor de Voedselbank.

Het Regenboog koor zal de zang verzorgen tijdens de viering. Aan het einde van de viering komt er slagwerk de kerk in! Eerst volgt een rondje door de kerk. Achter de muzikanten volgt dan eerst Scouting De Klomp en daarna alle kerkgangers, om met de palmpasen takken, in optocht naar het Wiedenhof te lopen.

In het Wiedenhof worden we warm welkom geheten en zingen we tot slot een aantal liederen voor de bewoners en hun gasten.

Graag zien we jullie tijdens palmpasen om 10.00 uur in de Bonifatius!

Hartelijke groet vanuit de werkgroep ‘kleuterkerk’.

 

Nieuwsbrief 22 maart 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. een oproep vanuit Aveleijn, het bezoek van de RvT, de aanstaande studiedag en de Koningsspelen op 12 april: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 22-03-2019

Workshop Technology Elektriciteit

NatasUnik Lab organiseert een nieuwe workshop Technology Elektriciteit, waarbij de nadruk ligt op het onderzoekend leren. Na succesvolle Workshops Science Vloeistofmengsels (onderbouw/bovenbouw) en Workshop Technology Elektriciteit (bovenbouw), komt de volgende Workshop van NatasUnik Lab er al weer aan. Deze nieuwe Workshop Technology Elektriciteit is voor kinderen van groep 3, 4 en 5 uit de gemeente Haaksbergen e.o.. In deze workshop gaan de kinderen o.a. ontdekken wat elektriciteit is, wat een stroomkring is en hoe je een bewegend beestje kunt maken. In deze flyer meer informatie: workshop Technology Elektriciteit flyer onderbouw d.d. 03-04-2019

Workshop Science ‘Gezonde voeding’

NatasUnik Lab organiseert een nieuwe workshop Technology Elektriciteit, waarbij de nadruk ligt op het onderzoekend leren. Na succesvolle Workshops Science Vloeistofmengsels (onderbouw/bovenbouw) en Workshop Technology Elektriciteit (bovenbouw), komt de volgende Workshop van NatasUnik Lab er al weer aan. Deze nieuwe Workshop Science ‘Gezonde Voeding?’ is voor kinderen van groep 6,7,8 uit de gemeente Haaksbergen. In deze workshop gaan de kinderen o.a. ontdekken wat gezonde voeding is en of je verschillende ingrediënten kunt testen in voeding. In deze flyer lees je meer: Workshop Science Gezonde Voeding

 

Open dag 20 maart 2019

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail