Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Nieuwsbrief 12 juli 2019

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 12-07-2019

Nieuwsbrief 5 juli 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over het afscheid van onze collega Ans, de laatste schoolweek en de markt van de verrijkingsgroepen: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 05-07-2019

Vormselviering volgend schooljaar

De vormselviering voor de Franciscusparochie zal komend schooljaar plaatsvinden op zaterdag 1 februari om 18.30 uur in de Bonifatiuskerk te Haaksbergen. Mgr. Herman Woorts is de Vormheer.

JeVa 2019

Beste ouders en kinderen,

In de zomervakantie wordt in sporthal de Els, van 12 t/m 20 augustus, de 45e JeVa (Jeugd Vakantiespelen) georganiseerd. Meer dan 50 jonge, enthousiaste vrijwilligers zullen anderhalve week lang kinderen tussen de 6 en 12 jaar begeleiden bij de verschillende onderdelen. Dit jaar kunnen kinderen zich in ieder geval vermaken bij onze vaste onderdelen: klim-en-klauterbaan,

3 verschillende springkussens, grote schommels, touwzwaaien, handenarbeid, voetbal en het spookhuis. Ook de visvereniging is weer van de partij. Zij zullen tijdens de JeVa-periode workshops gaan verzorgen.

 

Hopelijk zien we jullie tijdens de JeVa!

’s Ochtends van 9.30 uur tot 11.30 uur, ’s middags van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, kinderen van 4 en 5 alleen onder begeleiding van een volwassene.

Entree € 0,50 per dagdeel, gymschoenen verplicht.

Nieuwsbrief 28 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over de webapplicatie voor het inzien van de leerlijnen Kiezen, delen, maken, de afscheidsavond van groep 8 en een oproep vanuit de onderbouw voor hulp op de laatste schooldag: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 28-06-2019

Eerste Heilige Communie 2020

Ook volgend schooljaar zullen we in de Franciscusparochie de Eerste Heilige Communie vieren. Aan deze viering gaat het project ‘Over de drempel. Leven in het spoor van Jezus’ vooraf. De voorbereiding van dit nieuwe project begint met een overleg van de nieuw te vormen stuurgroep op 2 oktober, 15 oktober volgt dan de ouderavond. Het project zal een afwisselend en inspirerend gebeuren worden voor kinderen en ouders. Ook niet-katholieke kinderen en kinderen uit groepen hoger dan groep 4 zijn welkom om deel te nemen. Kinderen kunnen aan het project meedoen, als één van de ouders op de startavond aanwezig is en een hulptaak op zich neemt. Uitgebreide informatie vindt u onder de rubriek ‘Sacramenten/Eerste Heilige Communie’ op www.franciscusparochie.nl.

 

Aanmelden vóór 30 september 2019

Wij verzoeken u als u en uw kind mee willen doen, u aan te melden via het aanmeldingsformulier op onze website www.franciscusparochie.nl via de pagina van de Eerste Heilige Communie of per mail: EHC@franciscusparochie.nl . U kunt daarbij ook aangeven of u in de stuurgroep zitting wil nemen. U kunt zich nu al opgeven, het kan tot 30 september 2019.

 

Pastor Margot Dijkman

 

Nieuwsbrief 21 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week onder meer informatie over de studiedag van volgende week en een planning van de studiedagen in het nieuwe schooljaar, een oproep vanuit de MB voor hulp bij het schoonmaken aan het einde van het schooljaar en een oproep voor een koelkast voor de afscheidsavond van groep 8: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 21-06-2019

Ravizza typecursus

Vergeten om uw kind aan te melden voor de digitale, kindvriendelijke typecursus met een goede persoonlijke begeleiding? Geen probleem, dit is nog mogelijk door een mailtje te sturen naar ravizza@kpnmail.nl.

Nieuwsbrief 14 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. een oproep vanuit de buurt over het parkeren, informatie over een project van de verrijkingsgroepen en de sportdagen van de groepen 7 en 8: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 14-06-2019

Muzieklessen in de Hassinkbrink en op de Bonifatiusschool

Mijn naam is Margo Deterd Oude Weme. In 1990 heb ik een eigen lespraktijk voor blokfluit- en dwarsfluitlessen opgezet. Daarnaast geef ik met veel plezier muzieklessen (AMV) op diverse basisscholen in Haaksbergen en de gemeente Berkelland.

Het is geweldig om kinderen het musiceren vanaf de basis bij te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Naast het lesboek wordt in de lessen ook veel aandacht besteed aan andere muziek die de kinderen aanspreekt. Zo wordt bijvoorbeeld, op elk niveau, meerdere keren per jaar een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen gespeeld en wordt natuurlijk in november en december de nodige tijd besteed aan (moderne) sinterklaas- en kerstmuziek. Na het volgen van de blokfluitlessen, kunnen de kinderen goed noten lezen en tellen en zijn ze klaar voor het kiezen van elk willekeurig vervolginstrument!!

Een of soms meerdere keren per jaar krijgen de kinderen de kans om op een echt podium te staan, bijvoorbeeld tijdens een voorspeelmiddag, zodat ze aan alle ouders en andere belangstellenden kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. Zo hebben we afgelopen jaar met een grote groep van meer dan 25 leerlingen een optreden verzorgd in de Pancratiuskerk tijdens de kerstmarkt in Haaksbergen.

Het is mogelijk blokfluitlessen te volgen vanaf groep 2 van de basisschool. Deze lessen zijn te volgen in mijn eigen praktijkruimte (Hassinkbrink) en eventueel na schooltijd op de Bonifatiusschool. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het noten lezen, ritmes lezen, klappen en fluiten! Blokfluitlessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 7 kinderen, zodat er voor alle leerlingen veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

 

Lesdagen: Maandag – Dinsdag – Woensdag – Vrijdag

Kostenindicatie:

Lesgeld € 5,- per les (30 minuten)

Goede kunststof blokfluit €12,50

Lesboekje € 10,-

 

In de 2e week van september starten er weer twee nieuwe blokfluitgroepen. Een groep voor kinderen uit groep 2/3 en een groep voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool! Aanmelden voor deze groepen kan tot 1 augustus, telefonisch of via app of mail (VOL=VOL)

Telefoonnummer 06 49728920

Emailadres: mvolmbroek@gmail.com

Voor vragen of informatie over dwarsfluitlessen neemt u gerust contact op!

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail