Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Nieuwsbrief 18 oktober 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over de algemene ledenvergadering van de oudervereniging, de startgesprekken in november en de stakingsdag van 6 november: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 18-10-2019 uitnodiging ALV 2019

Workshop de Ontdekkingsreis

Spelen in een echte bioscoopfilm!?
Dit is DE kans om, ZONDER audities te hoeven afleggen, te schitteren / mee te werken in / aan een professionele bioscoopproductie van WDO Movies!!

Verdient jouw kind de kans om gezien te worden door een groot publiek? Zichzelf (nog) beter te leren presenteren, maar ook te leren hoe waardevol de gunfactor (empathie) is om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen? Meld je dan nu aan voor deze onvergetelijke, once in a lifetime, ervaring!!

Waar kom je allemaal mee in aanmerking tijdens Workshop De Ontdekkingsreis (WDO Movies)?

WORKSHOP
• Zes Lessen (één keer per week, na school) van 90 minuten
• Twee opnamesessies van 180 minuten per keer
• Professionele coaching op de gebieden: theater- en filmacteren
• Globale kennismaking met diverse theaterdisciplines
• Coaching op het gebied van angsten
• Persoonlijk advies, (per e-mail of desgewenst telefonisch) indien nodig voor leerkrachten, directie ouders/verzorgers en kind, verzorgd door onze Pedagoog (onder andere werkzaam als Pedagoog/centraal zorgverlener GGD Zaanstreek). Het mailcontact met onze pedagoog is van korte duur.**
• Proces van verhaal naar professionele film
• Première in een echte bioscoop

FILM
• Een professionele filmproductie
• Een professionele filmmontage (special effects behoren tot de opties) *
• Een professionele geluidsnabewerking bij SOUNDGRAM Studio’s
• Een rit voor de filmsterren in een echte limousine richting filmpremière
• Een spetterende ontvangst met rode loper bij de filmpremière
• Een vertoning van de gemaakte film in een bioscoop in de buurt
• Een drankje naar keuze voor de filmsterren tijdens de filmpremière

NA DE BIOSCOOPPREMIÈRE

• Een exclusieve release op ons YouTube-kanaal met vele views
• START: wedstrijd voor de WDO Movie Awards in Hilversum! Komt jouw film in de top 25?
• Kans op een nominatie voor de WDO Movie Awards (beste film, beste acteur, beste actrice, HOOFDPRIJS: een week lang met een van je ouders en team WDO naar Curaçao om te schitteren als hoofdrol in jouw eigen film + lekker relaxen!

*Speelduur film: 8-15 minuten (afhankelijk van verhaal/groep)

Beleef het avontuur hier zoals ook de kinderen bij jou op school dit ook zullen beleven: https://www.youtube.com/watch?v=ajUVh8XfgYk&t=316s

KOSTEN:
€11,25 per les voor de gehele ervaring van de cursist. Men kan, indien nodig, gebruik maken van de gebruikelijke subsidies (bijvoorbeeld: Stichting Leergeld).

De workshopserie zal starten op woensdag 30 oktober om 14.00 uur bij basisschool Pius X in Haaksbergen.
Aanmelden kan tot 20 oktober via https://www.wdoic.nl/Overijssel.html

 

www.youtube.com/workshopdeontdekkingsreis

Workshop elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

Als echte technici gaan de kinderen aan het werk en werken aan leuke projecten. Ze leren wat elektriciteit is en wat je ermee kan doen. Spanning (volt) en stroom (ampère) komen aan de orde. In deze cursus besteden we ook aandacht aan het milieu, het bewust maken en uitleg geven over alternatieve energiebronnen.

Een bijzonder project is wel het maken van een molentje op zonne-energie. Ze leren bij een project een frame solderen en zonnecellen monteren en van hout een huisje te maken. Het gebruik van allerhande gereedschappen, zoals zaag en hamer komen ook aan de orde en dit allemaal op een veilige en verantwoorde manier.
In een ander werkstuk leren ze ledjes en transistoren op een printplaat te solderen, wat een precies werkje is. Ze maken van koperdraad een helikopter die wel draait, maar niet vliegt en een zenuwspiraal.

Deze workshop wordt gegeven door vrijwilligers die in hun actieve leven op dit gebied werkzaam zijn geweest.

De workshop wordt gegeven op 8 aaneengesloten maandagmiddagen en donderdagmiddagen van 15.45 uur tot 17.15 uur en begint op maandag 20 januari en op donderdag 23 januari 2020.
De laatste lessen zijn dan op 16 en 19 maart. (tijdens de krokusvakantie, van 24 tot en met 28 februari zijn er geen workshops). Er wordt gezorgd voor een glaasje drinken.
Prijs van de workshop is € 35,00.
De minimale bezetting is 5 personen en maximaal 10 personen.
Je kunt dus kiezen voor de maandagen of de donderdagen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@gildehaaksbergen.nl met opgave van naam, m/j, adres, leeftijd en telefoonnummer, en de voorkeur: de maandag of de donderdag. Aanmelden kan tot 29 november.
Medio december krijg je bericht of de workshop doorgaat en hoe je het workshopgeld kunt overmaken.

De workshop wordt gehouden in de hobbywerkplaats van het Gilde
Industriestraat 51, 7482 EW, Haaksbergen.

’t Gilde Haaksbergen
www.gildehaaksbergen.nl
facebook.com/stichtinggildehaaksbergen

Tweede NERFgun toernooi in Haaksbergen voor kinderen!

NERFgun bij de Els

Na het succes van de eerste editie is het tijd voor de tweede editie van het NERF-toernooi voor kinderen. NERF is hét speelgoed van dit moment. Buurtsportcoach Haaksbergen organiseert de tweede NERF- toernooi voor kinderen.

Met een NERFgun en foam-darts kunnen jullie in verschillende spelvormen het tegen elkaar opnemen. Samenwerken is daarbij heel belangrijk!

 

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 26 oktober, tussen 12.30 en 15.00 uur in sporthal de Els. Tussendoor zijn er een aantal pauzes, waarbij je een drankje en een snack krijgt.

Heb je geen NERF-gun en/ of darts? Geen probleem, wij hebben een groot aantal beschikbaar zodat iedereen mee kan doen. Minimale leeftijd is 8 jaar. Kosten zijn €2,- per kind. Dit is inclusief eten en drinken.

 

Opgeven of meer informatie?
Wil je dit toernooi niet missen? Meld je dan snel aan bij onze buurtsportcoach Bart, via telefoonnummer (06) 14 13 25 05 of mail b.vanderburg@wijkracht.nl. Wil je eerst meer informatie, neem ook dan gerust contact op!

Nieuwsbrief 11 oktober 2019

Deze week in de nieuwsbrief o.a. informatie over de nieuwe Kinderraad, de informatieavond voor ouders van groep 8 en een tafeltennistoernooi in de herfstvakantie: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 11-10-2019

Uittips voor de herfstvakantie

Wat doen jullie deze herfstvakantie?
In de herfstvakantie er nog even lekker erop uit? Mooie boswandelingen maken en afsluiten met warme chocolademelk? De website van Kidsproof Twente staat weer bomvol met leuke uitjes voor het hele gezin en in de uitagenda vind je alle activiteiten die komende week plaatsen vinden in onze regio. Kijk dus snel op 
https://www.kidsproof.nl/Twente

 

Aanbod RobotXperience en Auto Mobiel

In de herfstvakantie worden voor kinderen uit groep 4 of hoger twee workshops aangeboden in Borculo en Neede. Deze workshops zijn in combinatie met een lunch en vrij zwemmen.

Op 24 oktober is de workshop in Borculo: Robot Xperience (1)

Op 25 oktober is de workshop in Neede: Auto Mobiel

Nieuwsbrief 4 oktober 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over personele ontwikkelingen, kijkochtenden in de onderbouw en het Dierenpad voor groep 4: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 04-10-2019

Pannenkoeken evenement Scouting Han Jordaan

Scouting Han Jordaan organiseert op zondag 20 oktober een pannenkoeken evenement, waarbij je ook kennis kunt maken met wat scouting is. Klik hier om de flyer te lezen: flyer pannenkoeken evenement

Educatief centrum Schaapskooi

Het educatief centrum is bedoeld als poort naar het nabij gelegen Haaksbergerveen. In dit nieuwe gebouw in het jasje van een oude schaapskooi uit Buurse is een permanente expositie over dit unieke gebied met alles wat er leeft en groeit en bloeit. Ook de rol van de schaapskudde wordt uitgelegd. Op de panelen zijn kijk- en voelgaten gemaakt waardoor ook de nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld wordt. Er is een smart table aanwezig waarop kinderen computerspelletjes met en tegen elkaar kunnen spelen met als onderwerp de natuur. Verder zijn er drie VR brillen met daarin 360 graden films over de schaapskudde vanuit het perspectief van de herder, het schaap en een havik.

Vooral voor mensen die slecht ter been zijn, biedt dit een natuurbeleving vanuit een leunstoel.

Geregeld wordt er een verhaal verteld over het wel en wee van de schaapskudde ondersteund door korte filmpjes. Op afspraak kan er ook een uitstapje gemaakt worden naar de herder en de schaapskudde op het veen.

Dit centrum bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen is geopend op woensdagmiddagen van 13.30 uur tot 17.00 uur speciaal, maar niet alleen voor schoolkinderen. Zondag is het geopend van 12.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis. Tegen een kleine vergoeding is er koffie, thee, chocomel of fris met appelgebak of koek te verkrijgen. Ook is er ijs en snoep te koop. Grote groepen kunnen beter een afspraak maken. Dit kan ook buiten de openingstijden om.

Hiervoor kan men bellen naar Toon Tankink op tel.no. 06-53135994.