Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Nieuwsbrief 21 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week onder meer informatie over de studiedag van volgende week en een planning van de studiedagen in het nieuwe schooljaar, een oproep vanuit de MB voor hulp bij het schoonmaken aan het einde van het schooljaar en een oproep voor een koelkast voor de afscheidsavond van groep 8: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 21-06-2019

Ravizza typecursus

Vergeten om uw kind aan te melden voor de digitale, kindvriendelijke typecursus met een goede persoonlijke begeleiding? Geen probleem, dit is nog mogelijk door een mailtje te sturen naar ravizza@kpnmail.nl.

Nieuwsbrief 14 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. een oproep vanuit de buurt over het parkeren, informatie over een project van de verrijkingsgroepen en de sportdagen van de groepen 7 en 8: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 14-06-2019

Muzieklessen in de Hassinkbrink en op de Bonifatiusschool

Mijn naam is Margo Deterd Oude Weme. In 1990 heb ik een eigen lespraktijk voor blokfluit- en dwarsfluitlessen opgezet. Daarnaast geef ik met veel plezier muzieklessen (AMV) op diverse basisscholen in Haaksbergen en de gemeente Berkelland.

Het is geweldig om kinderen het musiceren vanaf de basis bij te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Naast het lesboek wordt in de lessen ook veel aandacht besteed aan andere muziek die de kinderen aanspreekt. Zo wordt bijvoorbeeld, op elk niveau, meerdere keren per jaar een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen gespeeld en wordt natuurlijk in november en december de nodige tijd besteed aan (moderne) sinterklaas- en kerstmuziek. Na het volgen van de blokfluitlessen, kunnen de kinderen goed noten lezen en tellen en zijn ze klaar voor het kiezen van elk willekeurig vervolginstrument!!

Een of soms meerdere keren per jaar krijgen de kinderen de kans om op een echt podium te staan, bijvoorbeeld tijdens een voorspeelmiddag, zodat ze aan alle ouders en andere belangstellenden kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. Zo hebben we afgelopen jaar met een grote groep van meer dan 25 leerlingen een optreden verzorgd in de Pancratiuskerk tijdens de kerstmarkt in Haaksbergen.

Het is mogelijk blokfluitlessen te volgen vanaf groep 2 van de basisschool. Deze lessen zijn te volgen in mijn eigen praktijkruimte (Hassinkbrink) en eventueel na schooltijd op de Bonifatiusschool. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het noten lezen, ritmes lezen, klappen en fluiten! Blokfluitlessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 7 kinderen, zodat er voor alle leerlingen veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

 

Lesdagen: Maandag – Dinsdag – Woensdag – Vrijdag

Kostenindicatie:

Lesgeld € 5,- per les (30 minuten)

Goede kunststof blokfluit €12,50

Lesboekje € 10,-

 

In de 2e week van september starten er weer twee nieuwe blokfluitgroepen. Een groep voor kinderen uit groep 2/3 en een groep voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool! Aanmelden voor deze groepen kan tot 1 augustus, telefonisch of via app of mail (VOL=VOL)

Telefoonnummer 06 49728920

Emailadres: mvolmbroek@gmail.com

Voor vragen of informatie over dwarsfluitlessen neemt u gerust contact op!

Nieuwsbrief 7 juni 2019

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over het komende schooljaar, de Avondvierdaagse die vanavond niet doorgaat en de buitenspeeldag: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 07-06-2019

NERF toernooi

Eerste NERF toernooi in Haaksbergen voor kinderen!


NERF toernooi bij de Els

NERF is hét speelgoed van dit moment. Buurtsportcoach Haaksbergen organiseert het eerste NERF toernooi voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je speelt in een team van 4 tegen andere teams. Met een NERFgun met foam-darts verdedig je je eigen vlag en door te verschuilen achter obstakels en snel te rennen, probeer je de vlag van het andere team te veroveren.

 

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 8 juni, tussen 12.00 en 15.00 uur in sporthal de Els. Elke team heeft ongeveer een uur speeltijd met tussendoor een aantal pauzes. Bij opgave geven we aan tussen welke tijden wij verwachten dat jij kunt gaan spelen. We hebben plek voor maximaal 12 teams. Minimale leeftijd is 8 jaar. Kosten zijn €2,- per kind. Dit is inclusief eten en drinken.

 

Opgeven of meer informatie?
Wil je dit toernooi niet missen? Meld je dan snel aan bij onze buurtsportcoach Bart, via telefoonnummer (06) 14 13 25 05 of mail b.vanderburg@wijkracht.nl. Wil je eerst meer informatie, neem ook dan gerust contact op!

Week van de Amateurkunst en Scholtenhagenfestival

De WAK-week (Week van de Amateurkunst) wordt nu voor de 5e maal gehouden in Haaksbergen.  Het startschot van deze week wordt gevormd door het Scholtenhagenfestival, georganiseerd  door de  Lionsclub Haaksbergen en wel op zondag de 16e juni a.s.

Het belooft een prachtig festival te worden voor jong en oud. 

Voor de jeugd is er een kinderplein waar circuskunsten kunnen worden geleerd en voor de ouderen is er een kunst-, en kramenmarkt. Verder wordt er op twee podia een keur aan (amateur) musici gepresenteerd, met als afsluiter de wereldberoemde band in Twente en Achterhoek: Boh Foi Toch. Zie ook: www.scholtenhagenfestival.nl

Het goede doel voor dit festival is de Stichting Leergeld Haaksbergen en de JP van den Bentstichting voor de inrichting van de belevingstuin aan de Nachtegaalstraat.

In deze flyer lees je meer over de diverse activiteiten tijdens de WAK: WAK-Week 2019 inclusief Scholtenhagenfestival Lionsclub Haaksbergen

 

Workshops NatasUnik Lab Technology Constructie Piramide en Science Vloeistofmengsels

NatasUnik Lab organiseert in juni nog een tweetal workshops voordat de zomervakantie gaat beginnen. Op woensdagmiddag 12 juni van 14.30 – 15.45 uur de Workshop Technology Constructie Piramide voor kinderen uit groep 3, 4 en 5. Tijdens deze workshop kunnen de kinderen aan de gang met verschillende materialen. Piramides staan in Egypte, maar waarom werden ze gebouwd? Hoe werden ze gebouwd? Kan je een piramide maken van verschillende materialen? Ontdekkend en ontwerpend leren is een belangrijk onderdeel van de workshop.

Op woensdagmiddag 26 juni van 14.30 – 15.45 uur de Workshop Science Vloeistofmengsels voor kinderen uit groep 1 en 2. Bij deze workshop staat ontdekkend leren, maar juist ook de verwondering voorop. De kinderen kunnen onderzoeken wat vloeistoffen zijn, hoe vloeistoffen op elkaar kunnen reageren en maken ze kennis met vloeistofmengsels.

Beide workshops beginnen om 14.30 uur en eindigen om 15.45 uur. De kosten zijn €7,50 per kind. De workshops worden gehouden in samenwerking met het IKC de Kameleon en vinden plaats in het IKC de Kameleon, Bartokstraat 21 in Haaksbergen. Voor vragen en aanmelding mail naar NatasUnik@gmail.com.

Nieuwsbrief 24 mei 2019

In de nieuwsbrief deze week onder meer informatie over de avondvierdaagse (en een extra brief met info); de vakantiebieb; de schoonmaak in de onderbouw aan het einde van het schooljaar en folders bij het thema van de onderbouw: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 24-05-2019

OR brief vierdaagse 2019-2.docx

Kleuterkerkviering Eerste Pinksterdag

Zondag 9 juni 2019 vindt om 11.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de kleuterkerkviering plaats. Iedereen is welkom! We gaan het verhaal van “Eva en de pinksterbel” vertellen, waarmee we uitleggen waar Pinksteren voor staat. De kinderen nemen plaats voorin de kerk op het grote groene kleed, zodat ze goed kunnen zien wat in de vertelkoffer zit en fijn mee kunnen doen met de viering. Ook zetten we zoals altijd de jarigen van de maand in het zonnetje. We houden geen collecte, maar vragen alle kinderen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor de Voedselbank. Na afloop is er zoals altijd bij de kleuterkerk koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur.

Hartelijke groet vanuit de werkgroep ‘kleuterkerk’!

 

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail