Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Nieuwsbrief 13 december 2019

Deze week in de nieuwsbrief o.a. informatie over kerst, het concert van de Vantastic Plastic Band en een oproep voor hulp bij kookworkshops in de MB: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 13-12-2019

Kindje wiegen in de Pancratiuskerk

Woensdag 25 december is er als vanouds om 15.00 uur ‘Kindje wiegen’ in de Pancratiuskerk. Met kleuters, broers en zussen, (groot)ouders en alle anderen komen we samen rond de Kerststal, zingen we liedjes, vertellen we het Kerstverhaal en drinken we wat lekkers. Van harte welkom!

Kerstvakantie aanbod voor basisschoolkinderen van het Fluoriet en NatasUnik Lab

‘Kerstmis vieren, boom versieren……..’

Sinterklaas gaat weer genieten van zijn welverdiende rust en we gaan de de kerstperiode en de kerstvakantie tegemoet.

De kerstvakantie is voor velen een periode van veel gezelligheid en ontspannen; maar voor sommigen duurt de kerstvakantie ook eigenlijk net (een beetje) te lang.

Zin om in de kerstvakantie de handen uit de mouwen te steken en zelf iets te maken dat perfect bij deze tijd van het jaar past?

Het nieuwe kerstvakantie aanbod van Het Fluoriet en NatasUnik Lab vind je in deze flyer: stralende kerst workshops (1)

Advieslijst Matilda

In de advieslijst Matilda vind je boekentips voor kinderen van verschillende leeftijden. De lijst wordt ons een aantal keren per jaar toegestuurd door de bibliotheek.  Advieslijst Matilda winter 2019

Kleuterkerkviering Driekoningen

Zondag 5 januari vieren we om 11.30 uur in de Pancratiuskerk Driekoningen voor kleuters en belangstellenden. We richten ons in de viering op kinderen van 3 tot 7 jaar. We vieren in de kring met natuurlijk het verhaal van de drie wijzen bij de stal. Kinderen mogen een kaarsje aansteken. De collecte doen we dit keer in de vorm van een bijdrage voor de voedselbank. We vragen iedereen houdbare producten mee te nemen, die de kinderen bij de collecte in een mand mogen doen. De liedjes zijn heel eenvoudig en makkelijk mee zingbaar. Pastoraal werker Frank de Heus gaat samen met leden van de werkgroep Kleuterkerk voor.

Kerstavondviering voor kleuters

Op 24 december is er om 17.00 uur in de Bonifatiuskerk een kerstavondviering voor kleuters.
In bijgaande flyer lees je hierover meer, evenals over de overige (gezins)vieringen op Kerstavond: Kerstvieringen 2019

Nieuwsbrief 6 december 2019

In de nieuwsbrief onder meer een terugblik op het Sinterklaasfeest, informatie over personele ontwikkelingen en het plaatsen van het verkeersmeubilair:

Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 06-12-2019

In deze aparte brief alle informatie over de kerstviering: OR brief kerst 2019

Nieuwsbrief 29 november 2019

In de nieuwsbrief deze week o.a. informatie over het Sinterklaasfeest, het bedrijvenbezoek van de groepen 4, de inzamelingsactie van de Lionsafdeling Haaksbergen en het inspectiebezoek: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 29-11-2019

In de nieuwsbrief staat bij het Sinterklaasfeest per ongeluk dinsdag 5 december vermeld. Dit moet natuurlijk zijn donderdag 5 december.

Informatieavond ouderscursus Begaafd Opvoeden

Begaafd Opvoeden Nederland verzorgt in Neede een informatieavond over een oudercursus. Ouders van (hoog)begaafde kinderen kunnen daarin kennismaken met oefeningen van Positive Discipline die gekoppeld worden aan theorie rondom (hoog)begaafdheid. Ouders van begaafde kinderen zijn vaak zoekend naar het evenwicht tussen begrenzen en autonomie geven, omdat deze groep kinderen zo’n uitgesproken behoefte heeft aan autonomie.

De werkvormen van Positive Discipline liggen ten grondslag aan deze cursus, aangevuld met inzichten en kennis vanuit andere opvoedmethodes als die van Gordon. Tijdens de informatieavond laten we u kennis maken met een aantal van de werkvormen die u inzicht geven in de beleving van situaties door kinderen. De cursus zelf bestaat uit twee keer twee avonden waarin u veel zelf bezig zult zijn om de effecten van verschillende technieken te ervaren.

De eerstkomende informatiebijeenkomst is maandag 9 december om 19.00 uur in obs de Hofmaat in Neede. Deelname 10 euro. Koffie en thee gratis, Aanmelden kan via  begaafdopvoeden@gmail.com.

In deze flyer leest u meer over deze cursus: E-folder V1 Begaafd Opvoeden

Nieuwsbrief 22 november 2019

In de nieuwsbrief deze week onder meer informatie over het werken met succescriteria en de pietenmiddag van a.s. donderdag: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 22-11-2019