Sinds 1 augustus 2007 zijn schoolbesturen, op basis van artikel 45 van de WPO, verantwoordelijk voor het organiseren van de aansluiting tussen onderwijs en de buitenschoolse opvang. De schoolbesturen voor basisonderwijs in de gemeente Haaksbergen hebben gezamenlijk convenanten afgesloten met belangstellende aanbieders van buitenschoolse opvang in Haaksbergen. Te weten: Kinderopvang Humanitas regio SKE, Kinderopvang Smallsteps,  en Kinderopvang Bloesem. Ouders hebben te allen tijde vrije keuze voor wat betreft opvang van hun kind en kunnen dus ook voor een andere aanbieder kiezen dan de voorgenoemden. Het voordeel van het aanbod via de schoolbesturen is dat vooraf is gecheckt of de kinderopvang aan alle wettelijke kwaliteitseisen voldoet en dat er algemeen operationele afspraken zijn gemaakt. Als u als ouder voor een andere aanbieder kiest zult u zelf de betrouwbaarheid en het voldoen aan wettelijke eisen van het aanbod moeten checken.   Informatie over buitenschoolse opvang kan worden verkregen op de scholen of via direct contact met de aanbieders.

Hieronder stellen de opvangorganisaties zich aan u voor.

Buitenschoolse- en voorschoolse opvang van Humankind: Van alles te doen!

Zoekt u een BSO voor uw kind? U wilt het beste voor uw kind en stelt hoge eisen aan de kinderopvang. Logisch!

Samen met basisschool Los Hoes vormen wij een kindcentrum. De buitenschoolse opvang is dan ook in hetzelfde gebouw.

Dus zoekt u een veilige plek

  • waar genoeg ruimte is om te spelen;
  • waar uw kind zich niet verveeld;
  • waar genoeg uitdaging is, maar uw kind ook even kan chillen (alleen of met vrienden);
  • waar uw kind aandacht krijgt’;
  • waar creatieve pedagogisch medewerkers steeds weer leuke activiteiten bedenken;
  • én waar uw kind het leuk heeft en graag naar toe wil gaan.

Kinderopvang Humankind heeft zo’n plek voor uw kind!  Wij bieden goede, professionele BSO voor kinderen van 4- 13 jaar bij u in de buurt.

BSO

Opvang voor schooltijd, na schooltijd en/of in de vakanties. Een gezellige en vertrouwde plek om te spelen of te relaxen. Met heel veel leuke activiteiten, zoals toneel, dans, sport, kunst, enzovoorts. De BSO van regio SKE is open vanaf 14.15 tot 18.15. Eventuele verlenging is mogelijk!

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met locatiemanager Nathalie Gribbroek 053-2030260 of via ngribbroek@humankind.  Of kom gewoon een keer meespelen, gratis!

 

smallsteps

Buitenschoolse opvang bij Smallsteps

Op de buitenschoolse opvang van Smallsteps Buitenspel vliegen de uren voorbij. Bij ons is je kind altijd van harte welkom: voor school, na school en in de vakanties!

Voorschoolse opvang

Bij ons kan je kind de dag lekker rustig beginnen met een boekje of een spelletje. Liever een balletje trappen voor de schooldag begint? Dat kan natuurlijk ook! Jij kunt met een gerust hart op weg. Wij zorgen ervoor dat je kind op tijd in de klas zit. Dit vindt plaats aan de Lijsterstraat bij Smallsteps Lijsterstraat.

Naschoolse- en vakantieopvang

De buitenschoolse opvang bij Smallsteps Buitenspel op de locatie Bon Boys start als de school uit gaat. Bij ons kan je kind zich na een drukke schooldag lekker ontspannen. Buiten spelen, voetballen, tikkertje of meedoen aan een van onze toffe groepsactiviteiten. En ook binnen is elke dag genoeg te doen. Knutselen, spelletjes doen, een workshop dansen of kokkerellen… je kind kiest zelf wat hij graag wil doen en ontdekt zijn eigen talenten.

Ook tijdens de vakanties kan je kind bij ons komen spelen. We organiseren de leukste vakantieprogramma’s met speciale (seizoens)thema’s, zoals ‘Expeditie Noord- en Zuidpool’, ‘Lekker griezelen’ of ‘Samen op wereldreis’. Ook gaan we regelmatig samen op pad naar het Grintenbosch om daar te rennen en te klimmen.

Communicatie met ouders

Persoonlijk contact en open communicatie vinden wij erg belangrijk om een goede relatie met ouders op te bouwen. En daarnaast houden we je via onze handige ouderapp op de hoogte van wat je kind bij ons allemaal beleeft.

Opvangmogelijkheden

Voorschoolse opvang          ma t/m vrijd 07.30-08.30 uur

Naschoolse opvang              ma t/m vrijd 14.00-18.30 uur

Vakantieweken                      ma t/m vrijd 7.30-18.30 uur

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de buitenschoolse opvang bij Smallsteps Buitenspel? Neem alvast een kijkje op onze website http://www.bso-buitenspel.nl/ of bel/mail ons voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding. We laten je graag alles zien.

 

Smallsteps Buitenspel

Kolenbranderweg 11

7482 SE Haaksbergen

06-15960402

BSOBuitenspel@smallsteps.nl

 

 

bloesem

Bloesem Kinderopvang BSO

Opvang na schooltijd en in de vakanties in een huiselijke en warme sfeer voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. We hebben een locatie voor kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar en een locatie voor kinderen van 8 jaar t/m 13 jaar. Door de leeftijdsgroepen te splitsen kunnen we nog meer inspelen op de behoeftes passend bij de leeftijd van het kind. We hebben eigen taxibusjes waarmee de leid(st)ers de kinderen ophalen bij school.

Uitgangspunt van onze bso is vrijheid om te doen waar je zin in hebt!

Een BSO-middag wordt gezien als vrije tijd van het kind. Een kind kan ontspannen na een intensieve schooldag, maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit, te denken valt aan koken, knutselen, toneel, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig in de verschillende speelkamers. Zo kunnen de kinderen kiezen voor de knutselkamer, de leeskamer, het theater, de tv kamer en de speelkamer met de verschillende hoeken aan de Irenesingel. Wat betreft de buitenruimte hebben ze ook hier de beschikking over allerlei tuinkamers. Een klimhoek, een moestuin, een ervaringstuin, een heuse pipowagen en een heerlijk grasveld om lekker op te kunnen zitten.

Onze 8+BSO leent zich bij uitstek om buiten te gaan sporten, eventueel bij de verschillende sportverenigingen, je te verdiepen in techniek, of om er lekker op uit te trekken in het bos.

Wij nodigen u van harte uit om een keer een kijkje te komen nemen! Meer informatie vindt u op: http://www.bloesemkinderopvang.nl/

 

Buitenschoolse opvang De Speelboerderij

De Speelboerderij is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 13 jaar, gelegen op een unieke locatie op een kleinschalige boerderij. Wij bieden Buitenschoolse Opvang aan, voor en na schooltijd, in combinatie met of zonder schoolvakanties. Kinderen worden door een leidster met onze eigen auto of bus opgehaald bij school.

Bij ons kunnen kinderen nog echt op ontdekkingstocht in de bossen gaan. Buitenspelen en ontdekken, is voor kinderen het leukste wat er is. Voor de kinderen in de buitenschoolse opvang worden diverse activiteiten aangeboden. Deze zijn aangepast op de eigen interesses. Meedoen mag, niets moet. Want natuurlijk zijn er binnen ook ruimtes in huiselijke sferen, om lekker te ontspannen na een intensieve schooldag, bijvoorbeeld onze kelder die bedoeld is voor kinderen van 4 tot 13 jaar met een heus podium en grote variaties aan materialen.

Op aanvraag kan er gebruik worden gemaakt van het warm eten, wat overigens altijd vers wordt bereid.

Wilt u meer informatie, of een rondleiding, neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd even een kijkje nemen op onze website. www.de-speelboerderij.nl

De Speelboerderij Ellenbroekweg 12 7482 PJ St.Isidorushoeve 06-234.88.268

 

BSO Locatie Hassinkbrink

Locatie Hassinkbrink in Haaksbergen ligt in het hart van de wijk. De locatie is van alle gemakken voorzien: ruime groepen, een eigen parkeerplaats en een mooie nieuw ingedeelde buitenspeelruimte. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot en met 18.00 uur.

BSO Locatie Honesch:

BSO Honesch is gevestigd in de basisschool Honesch. Deze school ligt in het buitengebied van Haaksbergen. We kijken uit over de weilanden en hebben veel ruimte om te spelen en te ontdekken. De openingstijden van deze locatie zijn: maandag-, dinsdag- en donderdagmiddagn van 14.30 uur tot 18.00 uur.

Buitenruimte

We maken gebruik van het hele buitenterrein van de Honesch. Op deze speelplaats staan meerdere klim- en klautertoestellen, mogelijkheden voor balsporten, maar ook chill-hoekjes om even tot rust te komen. Daarnaast mogen we gebruik maken van de sport- en beweegmaterialen van de school zodat we kinderen volop mogelijkheden kunnen bieden om hun energie kwijt te raken na schooltijd.

Bijzonderheden

BSO Honesch maakt onderdeel uit van onze vestiging Hassinkbrink. Hier vindt de voorschoolse opvang plaats, evenals de opvang op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties.

Voor meer informatie: www.columbusjunior.nl