Nieuws
Onze school
Bouwen
MAAND ARCHIEF

Workshop elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

Als echte technici gaan de kinderen aan het werk en werken aan leuke projecten. Ze leren wat elektriciteit is en wat je ermee kan doen. Spanning (volt) en stroom (ampère) komen aan de orde. In deze cursus besteden we ook aandacht aan het milieu, het bewust maken en uitleg geven over alternatieve energiebronnen.

Een bijzonder project is wel het maken van een molentje op zonne-energie. Ze leren bij een project een frame solderen en zonnecellen monteren en van hout een huisje te maken. Het gebruik van allerhande gereedschappen, zoals zaag en hamer komen ook aan de orde en dit allemaal op een veilige en verantwoorde manier.
In een ander werkstuk leren ze ledjes en transistoren op een printplaat te solderen, wat een precies werkje is. Ze maken van koperdraad een helikopter die wel draait, maar niet vliegt en een zenuwspiraal.

Deze workshop wordt gegeven door vrijwilligers die in hun actieve leven op dit gebied werkzaam zijn geweest.

De workshop wordt gegeven op 8 aaneengesloten maandagmiddagen en donderdagmiddagen van 15.45 uur tot 17.15 uur en begint op maandag 20 januari en op donderdag 23 januari 2020.
De laatste lessen zijn dan op 16 en 19 maart. (tijdens de krokusvakantie, van 24 tot en met 28 februari zijn er geen workshops). Er wordt gezorgd voor een glaasje drinken.
Prijs van de workshop is € 35,00.
De minimale bezetting is 5 personen en maximaal 10 personen.
Je kunt dus kiezen voor de maandagen of de donderdagen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar met opgave van naam, m/j, adres, leeftijd en telefoonnummer, en de voorkeur: de maandag of de donderdag. Aanmelden kan tot 29 november.
Medio december krijg je bericht of de workshop doorgaat en hoe je het workshopgeld kunt overmaken.

De workshop wordt gehouden in de hobbywerkplaats van het Gilde
Industriestraat 51, 7482 EW, Haaksbergen.

’t Gilde Haaksbergen
www.gildehaaksbergen.nl
facebook.com/stichtinggildehaaksbergen

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail