Workshop Electronica 2022

Redactie Los HoesGeen categorie

De workshop is bedoeld voor de kinderen uit de 2 hoogste groepen in het basisonderwijs (groep 7 en 8). Dit zijn kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar.

Als echte technici gaan de kinderen aan het werk en werken aan leuke projecten. Ze leren wat elektriciteit is en wat je ermee kan doen. Spanning (volt) en stroom (ampère) komen aan de orde. In deze workshop besteden we ook aandacht aan het milieu, het bewust maken en uitleg geven over alternatieve energiebronnen.

Een bijzonder project is wel het maken van een molentje op zonne-energie. Ze leren bij dit project een frame solderen, een zonnecel monteren en van hout een huisje te maken. Het gebruik van allerhande gereedschappen, zoals zaag en hamer komen ook aan de orde en dit allemaal op een veilige en verantwoorde manier.

In een ander werkstuk leren ze weerstanden en transistoren op een printplaat te solderen, wat een precies werkje is. Ze maken van koperdraad een helikopter die wel draait, maar niet vliegt en een zenuwspiraal.

Deze workshop wordt gegeven door vrijwilligers die in hun actieve leven op dit gebied werkzaam zijn geweest.

De workshop wordt gegeven op 8 aaneengesloten maandagmiddagen en donderdagmiddagen van 15.45 uur tot 17.15 uur en begint op maandag 17 januari en donderdag 20 januari 2022.

Deelname is dus op een maandagmiddag of op een donderdagmiddag.

De laatste lessen zijn dan op 14 en 17 maart. (week 8 is voorjaarsvakantie)
Prijs van de workshop is € 40,00.

De minimale bezetting is 5 personen en maximaal 10 personen.

Je kunt dus kiezen voor de maandagen of de donderdagen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@gildehaaksbergen.nl met opgave van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer, en de voorkeur: de maandag of de donderdag. Aanmelden kan tot 30 november 2021. Medio december krijg je bericht of de workshop doorgaat en hoe je het workshopgeld kunt overmaken.

De workshop wordt gehouden in de hobbywerkplaats van het Gilde

Industriestraat 51, 7482 EW, Haaksbergen.

’t Gilde Haaksbergen

www.gildehaaksbergen.nl