Nieuws
Onze school
Bouwen
MAAND ARCHIEF

Werkplaats elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

 

Werkplaats elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

 

Als echte technici gaan de kinderen aan het werk en werken aan leuke projecten. Ze leren wat elektriciteit is en wat je ermee kan doen. Spanning (volt) en stroom (ampère) komen aan de orde. In deze cursus besteden we ook aandacht aan het milieu, het bewust maken en uitleg geven over alternatieve energiebronnen.

Een bijzonder project is wel het maken van een molentje op zonne-energie. Ze leren een plan te maken, de bouwtekening te lezen, een frame solderen en zonnecellen monteren. Het gebruik van allerhande gereedschappen, zoals zaag en hamer komen ook aan de orde en dit allemaal op een veilige en verantwoorde manier.

In een ander werkstuk leren ze ledjes en transistoren op een printplaat te solderen, wat een precies werkje is. Ze maken van koperdraad een helikopter die wel draait maar niet vliegt en een zenuwspiraal.

Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers die in hun actieve leven op dit gebied werkzaam zijn geweest.

 De cursus wordt gegeven op 8 aaneengesloten maandagmiddagen van 15.45 uur tot 17.15 uur en begint op 22 januari 2018. Prijs van de cursus is € 30,00. De minimale bezetting is 5 personen en maximaal 10 personen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar met opgave van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Aanmelden kan tot 31 december.

In de eerste week van januari krijg je bericht of de cursus doorgaat en hoe je het cursusgeld kunt overmaken.

De cursus wordt gehouden in de hobbywerkplaats van het Gilde

Industriestraat 51, 7482 EW, Haaksbergen.

 

’t Gilde Haaksbergen

www.gildehaaksbergen.nl

facebook.com/stichtinggildehaaksbergen

 

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail