Muzieklessen in de Hassinkbrink en op de Bonifatiusschool

Mijn naam is Margo Deterd Oude Weme. In 1990 heb ik een eigen lespraktijk voor blokfluit- en dwarsfluitlessen opgezet. Daarnaast geef ik met veel plezier muzieklessen (AMV) op diverse basisscholen in Haaksbergen en de gemeente Berkelland.

Het is geweldig om kinderen het musiceren vanaf de basis bij te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Naast het lesboek wordt in de lessen ook veel aandacht besteed aan andere muziek die de kinderen aanspreekt. Zo wordt bijvoorbeeld, op elk niveau, meerdere keren per jaar een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen gespeeld en wordt natuurlijk in november en december de nodige tijd besteed aan (moderne) sinterklaas- en kerstmuziek. Na het volgen van de blokfluitlessen, kunnen de kinderen goed noten lezen en tellen en zijn ze klaar voor het kiezen van elk willekeurig vervolginstrument!!

Een of soms meerdere keren per jaar krijgen de kinderen de kans om op een echt podium te staan, bijvoorbeeld tijdens een voorspeelmiddag, zodat ze aan alle ouders en andere belangstellenden kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. Zo hebben we afgelopen jaar met een grote groep van meer dan 25 leerlingen een optreden verzorgd in de Pancratiuskerk tijdens de kerstmarkt in Haaksbergen.

Het is mogelijk blokfluitlessen te volgen vanaf groep 2 van de basisschool. Deze lessen zijn te volgen in mijn eigen praktijkruimte (Hassinkbrink) en eventueel na schooltijd op de Bonifatiusschool. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het noten lezen, ritmes lezen, klappen en fluiten! Blokfluitlessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 7 kinderen, zodat er voor alle leerlingen veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

Lesdagen: Maandag – Dinsdag – Woensdag – Vrijdag

Kostenindicatie:

Lesgeld € 5,- per les (30 minuten)

Goede kunststof blokfluit €12,50

Lesboekje € 10,-

In de 2e week van september starten er weer twee nieuwe blokfluitgroepen. Een groep voor kinderen uit groep 2/3 en een groep voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool! Aanmelden voor deze groepen kan tot 1 augustus, telefonisch of via app of mail (VOL=VOL)

Telefoonnummer 06 49728920

Emailadres: mvolmbroek@gmail.com

Voor vragen of informatie over dwarsfluitlessen neemt u gerust contact op!