Kidsrun Engelse Mijlenloop

Redactie Los HoesGeen categorie

Op zondag 20 maart vindt de Engelse Mijlenloop plaats. Eerdere edities konden vanwege corona niet doorgaan, maar nu zijn de vooruitzichten goed. Hardloopliefhebbers die mee willen doen moeten zich van te voren inschrijven. Dat kan nog tot 1 maart. Jong, oud, geoefend of niet: de Mijlenloop biedt mogelijkheden voor allerlei hardlopers. Ook mensen met een beperking kunnen deelnemen.
De mijlenloop biedt voor elk wat wils. : 5 mijl (8,05 km), 10 mijl (16,1 km), een Bedrijvenloop, Kidsrun (6-12 jarigen),Jeugdloop en een loop voor RaceRunners (2,6 km). Met hulp van een loopfiets leggen deelnemers met een lichamelijke beperking hun parcours af. De RaceRunners en de Jeugdlopers starten bij het AVH-gebouw op Scholtenhagen en finishen in het centrum. De overige lopers starten op de Markt.
Route door fraaie buitengebied
De Engelse Mijlenloop is met zijn typisch Engelse entourage in 25 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en leukste recreatieve wedstrijden in het oosten van het land. Bij de Mijlenloop gaat het behalve om de prestatie óók om de sfeer en gezelligheid in het dorp en op de route. Organisator Walter Olde Engberink heeft de enigszins vernieuwde route voor rekening genomen. Olde Engberink: “Het parcours voert de deelnemers door het fraaie buitengebied van Haaksbergen.
We gaan van het dorpshart richting de hoge es bij de Buurserbeek en vervolgens van de Oostendorper Watermolen via het Scholtenhagen weer richting de Markt.” Hij vertelt dat deelnemers aan de 10 mijl het parcours twee keer afleggen. “Dat is leuk voor het publiek aan de kant.”
Alleen online inschrijven
Niek ter Braack, één van de mede-organisatoren, benadrukt dat het belangrijk is om op korte termijn in te schrijven voor het evenement. “Aanmelden voor de Mijlenloop kan alleen online en niet meer op het laatste moment in een tent op de Markt. We voorkomen daarmee een grote toeloop van mensen bij de inschrijving. Bovendien vermijden we zo veel administratieve rompslomp”, aldus Ter Braack. Inschrijven kan tot 1 maart via www.engelsemijlenloop.nl. Op deze site is meer informatie te vinden over de loop. Daarnaast is er een warming-up te zien: een video met sfeervolle beelden van wat lopers te wachten staat. De Mijlenloop is ook te volgen op Facebook en Instagram