Jeugdtandverzorging

De jeugdtandverzorging is bedoeld voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Met plezier begeleiden wij kinderen en ouders op weg naar een goede mondgezondheid.

De nadruk ligt bij ons op preventie, zoals voorlichting over mondverzorging, voeding, poetsles en het geven van fluoride voor een sterk gebit.

De voordelen van Jeugdtandverzorging zijn:

• Uw kind voelt zich veilig en vertrouwd bij onze behandelaars.
  • Ons hele team kiest er bewust voor om met kinderen te werken.
  • Wij laten kinderen spelenderwijs kennis maken met de tandarts.
  • We hebben veel ervaring in het begeleiden en behandelen van kinderen met gedragsproblemen, angst, Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en (meervoudige) beperkingen.
  • We nemen de tijd en leggen de kinderen alle stappen van de behandeling uit.
  • De behandeling vindt plaats in onze tandartsbus bij de basisschool van uw kind of in het behandelcentrum in Enschede of Almelo.
  • Na de controle geven wij uw kind een verslag mee zodat u op de hoogte bent van de mondgezondheid van uw kind. U kunt natuurlijk ook bij ieder tandartsbezoek zelf aanwezig zijn.
  • De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.
  • Gemeenten, scholen en tandartsen staan achter de opzet van de Jeugdtandverzorging.

Gebruik voor het inschrijven van uw kind het volgende formulier: Inschrijfformulier en medische vragenlijst