Educatief centrum Schaapskooi

Het educatief centrum is bedoeld als poort naar het nabij gelegen Haaksbergerveen. In dit nieuwe gebouw in het jasje van een oude schaapskooi uit Buurse is een permanente expositie over dit unieke gebied met alles wat er leeft en groeit en bloeit. Ook de rol van de schaapskudde wordt uitgelegd. Op de panelen zijn kijk- en voelgaten gemaakt waardoor ook de nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld wordt. Er is een smart table aanwezig waarop kinderen computerspelletjes met en tegen elkaar kunnen spelen met als onderwerp de natuur. Verder zijn er drie VR brillen met daarin 360 graden films over de schaapskudde vanuit het perspectief van de herder, het schaap en een havik.

Vooral voor mensen die slecht ter been zijn, biedt dit een natuurbeleving vanuit een leunstoel.

Geregeld wordt er een verhaal verteld over het wel en wee van de schaapskudde ondersteund door korte filmpjes. Op afspraak kan er ook een uitstapje gemaakt worden naar de herder en de schaapskudde op het veen.

Dit centrum bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen is geopend op woensdagmiddagen van 13.30 uur tot 17.00 uur speciaal, maar niet alleen voor schoolkinderen. Zondag is het geopend van 12.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis. Tegen een kleine vergoeding is er koffie, thee, chocomel of fris met appelgebak of koek te verkrijgen. Ook is er ijs en snoep te koop. Grote groepen kunnen beter een afspraak maken. Dit kan ook buiten de openingstijden om.

Hiervoor kan men bellen naar Toon Tankink op tel.no. 06-53135994.