Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Het team stelt zich voor

Wij stellen ons graag aan jullie voor!

Werkzaam in de Onderbouw:

 

Alice Kannegieter
Alice Kannegieter aug. 2013 (Small)
Vanaf het begin werk ik op Los Hoes. Voor die tijd heb ik met veel plezier op basisschool De Wereld gewerkt. Het is een uitdaging om op een school te mogen werken met een nieuw concept. Een concept waarin elk kind mag zijn zoals die is, waarin leerkrachten, ouders en kinderen van elkaar mogen leren in een leerrijke leeromgeving. Het werken met vakspecialisten, de leerlijnen: kiezen delen maken, workshops, portfoliogesprekken, portfoliomappen en kansrijke taal, spreekt mij erg aan. Als onderbouwcoördinator en vakspecialist geletterdheid, maar ik geef ook graag yoga, Engels en muziek.

 

Johanne van de Lisdonk
Voordat ik bij Los Hoes kwam, heb ik 20 jaar met veel plezier op een Jenaplanschool gewerkt in Beltrum. Het concept van Los Hoes sprak mij vanaf het begin aan. Ik vind het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd zelfstandig leren kiezen, delen en maken. Deze waardevolle kans krijgen de kinderen hier op school. Ze leren op deze manier al jong om keuzes te maken en te ervaren wat de consequenties van de gemaakte keuzes zijn en daar dan ook naar te moeten handelen. Wij zijn op school veel met de kinderen en met elkaar in gesprek. Een voor mij waardevol onderdeel van de gesprekken is het portfoliogesprek met de kinderen. Zo jong als ze zijn, blijft het steeds verrassend wat de kinderen over zichzelf al kunnen vertellen! Dit schooljaar heb ik samen met Wendy de mentorgroep. Ik ben verantwoordelijk voor het aanbod voor rekenen van groep 2 en Engels. Verder geef ik met veel plezier Kansrijke Taal.

 

Wendy Waanders
Ik ben Wendy Waanders en werk sinds het schooljaar 2012-2013 op Los Hoes. Ik ben destijds begonnen als invalkracht. Meteen viel mij al op dat de kinderen, maar ook mentoren, veel eigen inbreng hadden in hun eigen ontwikkeling en dit sprak mij erg aan. In school zul je mij vinden in de onderbouw, waar ik drie dagen per week werkzaam ben. De andere dagen ben ik thuis bij mijn gezin, kan ik mij goed vermaken met de creatieve ideeën van Pinterest, leg ik graag een kaartje met familie en vrienden en doe ik aan volleybal.

 

Erna Klaver

Ik ben woonachtig in Bentelo en vanaf mijn eigen lagere schooltijd heb ik de wens gehad om met kinderen te mogen werken. Ik heb de opleiding voor Kleuterleidsters gevolgd in Enschede, met daarbij ook meteen de akte voor het gehele basisonderwijs. Vanaf 1985 ben ik werkzaam geweest op diverse scholen in diverse groepen, maar mijn hart ligt bij het jonge kind.
Toen mijn eigen kinderen nog heel jong waren, heb ik gewerkt als peuterleidster in Bentelo en sinds 2003 ben ik verbonden aan stichting Keender. De afgelopen 15 jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt op de Theo Scholteschool en het laatste jaar op de fusieschool De Kameleon.
Sinds het begin van dit schooljaar heb ik het geluk om fulltime mentor te mogen zijn van een 1-2 groep op het Los Hoes.
Kinderen te mogen begeleiden in hun ontwikkeling, waardoor ze zich competent, veilig en betrokken voelen, vind ik één van de mooiste dingen van mijn beroep. Ik hoop dat ik dit jaar de 7 habits op een juiste manier kan inzetten om het voor de kinderen, hun ouders, mijn collega’s en mezelf tot een heel fijn schooljaar te mogen maken.

 

Pauliene Eijsink

Mijn naam is Pauliene Eijsink. In 2004 koos ik ervoor om mijn werkzame leven een andere invulling te geven door te beginnen aan de deeltijd opleiding als basisschool leerkracht. Een lang gekoesterde wens kwam uit.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de PABO Saxion te Deventer met als specialisatie de onderbouw. De eerste jaren heb ik invalwerkzaamheden verricht voor de stichting Keender in verschillende groepen. In 2010 kreeg ik een vaste aanstelling op de Troubadour school (laatste jaar de fusieschool De Kameleon). Hier heb ik met veel plezier gewerkt in de midden- en bovenbouw. In 2018 kwam er een vacature vrij in de onderbouw op het Los Hoes en de keuze viel daarbij op mij.

Als mentor in de onderbouw wil ik ervoor zorgen, samen met mijn zeer ervaren onderbouw collega’s, dat de kinderen mogelijkheden krijgen om zichzelf te kunnen ontplooien. Inspireren en spelenderwijs leren door zelf ervaringen op te doen waarbij de persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Hiervoor is wel een onderwijs concept nodig en dat concept is aanwezig op het Los Hoes. Kinderen middels dit concept te laten leren en voor te bereiden op hun verdere schoolpad en leven. Hier mede vorm en inhoud aan geven, zie ik als een grote verantwoordelijkheid en uitdaging. Dit schooljaar zal ik werkzaam zijn in de mentorgroep 1-2 met Alice.

 

roos-adolfsenRoos Adolfsen
Ik werk op Los Hoes als vrijwilligster. Ik ben het afgelopen jaar geslaagd als onderwijsassistent en op zoek naar werk.  Los Hoes is voor mij een school waar kinderen en de leerkrachten zich mogen ontwikkelen.  Het onderwijsconcept spreekt mij erg aan en dat is ook een van de redenen waarom ik met zoveel plezier naar mijn werk ga. Iedereen laat zien waar hij of zij goed in is of het nou gaat om de leerlingen, de leerkrachten of de ouders, we doen dit met z’n allen en met veel plezier!

 

 

Werkzaam in de Middenbouw:

Carla van der Pol
In het begin van mijn loopbaan heb ik op een school gewerkt waar gestreefd werd vanuit interactie, kinderen zich zo optimaal mogelijk op hun eigen wijze te laten ontwikkelen, in een omgeving die daartoe uitnodigt en uitdaagt. Daarnaast stond op deze school de gemeenschapszin (kinderen, ouders en team) hoog in het vaandel.  Toen in maart 2008 bekend werd dat op basisschool Los Hoes leerkrachten werden gevraagd voor uitbreiding van de onderbouw en middenbouw, heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren.  De basis van de inhoud van het onderwijs op Los Hoes in de leeressenties kiezen, delen en maken zijn voor mij datgene waar het om draait in het onderwijs aan kinderen.  Sinds januari 2009 werk ik hier. Eerst in de onderbouw en met ingang van het schooljaar 2009-2010 in de middenbouw. Hier ben ik tevens bouwcoördinator. Dit schooljaar heb ik samen met Mirjam groep 4.

 

Leonie Olthof

Leonie Olthof
Mijn naam is Leonie Olthof en ik werk sinds 2007 op Los Hoes. Het gaafste van Los Hoes vind ik dat we elke dag werken met Kansrijke Taal. Geen taalboek voor je neus, maar zelfgekozen workshops waarbij de kinderen op een inspirerende manier bezig zijn met taalvaardigheden. Ik vind het waardevol dat kinderen leren kiezen uit een workshopaanbod tijdens wereldoriëntatie en dat ze leren ontdekken bij zichzelf waar hun interesses, voorkeuren en kwaliteiten liggen. Op maandag ben ik ook leerkracht van de verrijkingsgroep. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen in zo’n groep ‘los kunnen gaan’ met uitdagende opdrachten, creativiteit inzetten, leren omgaan met fouten maken en zichzelf een stukje beter leren kennen in hoe ze leren. Samen met Merlinde heb ik dit schooljaar groep 3A.

 

Merlinde ten Heggeler
In november 2007 ben ik op het Los Hoes wezen kijken en ik was meteen verkocht. Het concept, het team en de uitstraling van de school spraken me erg aan. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind op deze school mag zijn wie hij/zij is en dat wij allen (kinderen, ouders en team) er keihard aan werken om een goede basis te creëren voor de toekomst. Als team zijn we elke dag in ontwikkeling en leren we veel van elkaar (maar we leren ook van de kinderen en de ouders).

Ik sta op maandag voor groep 5. Op donderdag en vrijdag ben ik voor Stichting Keender de Opleider in de School. Dit betekent dat ik op deze twee dagen studenten van de Pabo Saxion Enschede begeleid. Dit doe ik op drie scholen binnen Stichting Keender. Een aantal jaren geleden heb ik de cursus voor rekencoördinatoren gevolgd. Ik ben lid van de werkgroep Rekenen op Los Hoes, waarin ik met een aantal collega’s het rekenonderwijs op onze school aanstuur. Een veelzijdige baan dus, waar ik veel energie uit haal.

 

EvaEva Tibben
Mijn naam is Eva Tibben en ik woon in Wierden. Als ik vrij ben houd ik me bezig met piano spelen, sporten, films kijken, lezen en dansen. Verder ga ik er in mijn vrije tijd graag op uit.  Sinds augustus 2011 werk ik op basisschool Los Hoes. Daarvoor heb ik op een aantal scholen vast invalwerk gedaan. Ik heb gewerkt op de Petrusschool in Hengevelde en de Holthuizen-Wereld in Haaksbergen.  Ik werk in de middenbouw en heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik vind het fijn om te werken in een hecht team dat zich samen inzet voor de kinderen. Dit jaar werk ik fulltime in groep 5.

 

 

Mirjam Reterink
Mijn naam is Mirjam Reterink, ben 39 jaar en werk sinds augustus 2012 op Los Hoes. In 2001 ben ik vanuit het mooie Groningen verhuisd naar Rijssen en kon gelijk beginnen met invalwerk op de Pius X. Vervolgens heb ik een jaar op de Dr. Ariens gewerkt en daarna bijna 10 jaar op de Theo Scholte. Naast mijn werk ben ik veel bezig met mijn gezin, lezen, leuke dingen doen met vriendinnen en wekelijks naar de sportschool. Het is voor mij een enorme uitdaging om hier op het Los Hoes te werken. Wat mij erg aanspreekt is het werken met veel verschillende kinderen, met verschillende niveaus en verschillende leeftijden. Naast het lesgeven, heb ik de taak als intern vertrouwenspersoon en ben ik lid van het Lighthouseteam, dat zich bezig houdt met het implementeren en coördineren van The Leader in Me.  Het mooiste van dit vak vind ik, om met behulp van de 7 habits, kinderen een veilige, prettige leeromgeving te bieden, en het onderwijs te geven dat daarbij past.

 

 

Karin Keizers
Mijn naam is Karin Keizers en ik woon in Haaksbergen. Vanaf schooljaar 2013-2014 ben ik werkzaam binnen de middenbouw van basisschool Los Hoes. Ik ben mentor van groep 3 en ik werk vier dagen. Ik heb het op deze school heel erg naar mijn zin en vind het fijn om in dit hechte team te werken. Werken op het Los Hoes is voor mij een fantastische uitdaging en ik werk er met veel plezier en enthousiasme; elke dag weer! Wat mij vooral aanspreekt is het werken met verschillende kinderen, met verschillende niveaus en verschillende leeftijden. Het mooiste van juf zijn, vind ik om de kinderen een veilige en prettige leeromgeving te bieden. In mijn vrije tijd sport ik graag, vind ik het onwijs leuk om uit eten te gaan en een terrasje te pakken en ik ben dol op shoppen!

 

 

Boraya Lohuis
Hoi! Ik ben Boraya Lohuis, woon in Haaksbergen en mag nu voor het tweede jaar fulltime aan de slag in de middenbouw als mentor van groep 4. Het ‘losse’ binnen Los Hoes spreekt mij erg aan en ik hou ervan om de verschillende workshops te mogen voorbereiden en geven. Ik verzorg de muzieklessen in de middenbouw, waarbij ik mijn hobby kan overbrengen naar de kinderen. In mijn vrije tijd speel ik bij de Haaksbergse Harmonie klarinet, kijk ik graag films, hou ik van spelletjes en vind ik het leuk om te handletteren. Mocht je mij zoeken: ik zit met groep 4A in het blauwe paleis!

 

 

Ellen Kleinsman

Mijn naam is Ellen Kleinsman en ik ben woonachtig in Haaksbergen. Sinds twee jaar werk ik op het Los Hoes. Ook dit jaar ben ik 4 dagen in de week werkzaam zijn in groep 5b. Dit is een mooie uitdaging.
Wat mij erg aanspreekt aan het onderwijs bij het Los Hoes, is dat er wordt gewerkt met portfoliomappen, workshops en dat taal op een erg leuke manier via Kansrijke Taal wordt gegeven. Ook het samenwerken door middel van groepsdoorbrekend werken, vind ik een mooie meerwaarde. Zelf vind ik het prettig dat ik in een hecht team mag werken waar ieder zijn eigen talenten heeft en je hier gebruik van kunt maken, omdat we het samen doen!
Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan wandelen, sporten, winkelen, series kijken en met vriendinnen een drankje drinken.
Mochten jullie meer van me willen weten, ben ik te vinden in groep 5b in het gele paleis!

 

 

Sabrina Groos
Even voorstellen. Ik ben Sabrina Groos en sinds augustus 2014 werk ik  bij Los Hoes. De twee jaren daarvoor ben ik werkzaam geweest bij basisschool St. Bonifacius in de St.Isidorushoeve. Ik heb daar met plezier gewerkt.  Daarvoor ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij basisschool Holthuizen/Wereld. Ik heb hier ook met  veel plezier gewerkt. Voordat ik op de Holthuizen terecht kwam, heb ik ervaring opgedaan bij verschillende basisscholen in de regio. Mijn Pabodiploma heb ik behaald in Deventer op Hogeschool Saxion. In mijn vrije tijd doe ik aan paardrijden, zo’n 5x per week. Ik geef ook paardrijles. Verder hobby ik wat met haren en knipjes en geef ik soms een ‘vlechtcursus’. Winkelen is ook een hobby. Ik ga graag op vakantie naar Egypte.  In de afgelopen jaren heb ik  verschillende groepen gehad. Van kleuters tot groep 8. Ik vind het werken met iedere verschillende groep steeds weer een uitdaging. Ik ga respectvol om met alle kinderen. Ik zorg voor een plek waar kinderen zich positief kunnen ontwikkelen, waarbij ruimte is voor eigen initiatieven van kinderen zelf. Ik bied ze een plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Ik geniet er van met kinderen te werken, ze gelukkig te zien. Ik geniet van de spontaniteit, humor en eerlijkheid van de kinderen.  Kinderen leren veel van mij, maar tevens leer ik ook zoveel van hen. Kinderen denken niet na over morgen of over de toekomst, zij laten je beseffen dat je in het hier en nu moet leven. Dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Kortom: de inspiratie zit in kinderen!

 

 

Werkzaam in de Bovenbouw:

 

Vera Wegerif
Ik ben Vera Wegerif en ik werk dit jaar (2016-2017) al weer voor het 5de jaar op Los Hoes. Mijn eerste 4 jaar zijn supersnel gegaan, logisch, want alles wat leuk is en waar je het naar je zin hebt gaat snel. Voor Los Hoes heb ik 3 jaar gewerkt op de Troubadour. Voordat ik in Haaksbergen ben gaan werken, heb ik veel (langdurig) invalwerk gedaan in Hengelo, waar ik ook woon samen met mijn vriend.  Ik werk dit jaar fulltime in de BB, groep 7. Ik vind het werken op Los Hoes ontzettend leuk, vooral omdat ik graag werk met kinderen en omdat ik het belangrijk vind dat kinderen leren een eigen mening te ontwikkelen, leren hier verantwoordelijkheid voor te nemen en zo leren keuzes te maken. Zo draag ik ook mijn steentje bij aan de toekomst van iedereen, want de kinderen van Los Hoes zijn onze toekomst.  Als ik niet werk vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Dit kan echt van alles zijn, van schilderen en tekenen tot haken en naaien. Ik kan gewoon niet kiezen, omdat ik alles leuk vind. Daarnaast wil ik graag veel van de wereld zien en probeer dan ook zoveel mogelijk te reizen. Wanneer ik thuis blijf, ben ik graag bezig in onze tuin of in huis. Ik maak dan eigen tuinmeubels of geef een muur een nieuw kleurtje. Genoeg te doen dus.

 

Marloes

Marloes op den Dries
Samen met Tim woon ik in het prachtige Nijverdal. In mijn vrije tijd sport ik graag, werk ik in de tuin, lees ik met veel plezier boeken en spreek ik graag met vrienden af. Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam op basisschool Los Hoes en ik werk hier met enorm veel plezier. Ik ben gestart in de middenbouw en werk nu al weer een aantal jaren in de bovenbouw als mentor van groep 8 en bouwcoördinator. Het concept Kiezen, Delen, Maken is naar mijn idee een prachtige manier van werken met kinderen. Kinderen worden op deze manier o.a. verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen keuzes en ontwikkelen eigenaarschap, waar ze in de toekomst ook veel aan zullen hebben. Het werken met ‘The Leader in me’ draagt hier enorm aan bij. Binnen dit concept krijg ik steeds de mogelijkheid om met collega’s en kinderen te zoeken naar uitdagingen en ontwikkelingen, waarbij synergie creëren centraal staat.

 

 

Moniek Breukers
Mijn naam is Moniek Breukers en ik ben mentor in de bovenbouw. Ik ben afgestudeerd aan de Pabo in 2010 en de Master SEN in 2011 en heb vervolgens veel ervaring opgedaan in het basisonderwijs door diverse (inval)werkzaamheden op verschillende scholen.  Ik voel mij thuis in het onderwijs en ervaar het als een verrijking om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en hun talenten voor nu en in hun toekomst. Onderwijs moet in mijn ogen betekenisvol zijn, doel- en oplossingsgericht, uitdaging bieden en niet altijd voorspelbaar zijn.  De manier waarop de kinderen op het Los Hoes ‘gecoacht’ worden in hun ontwikkeling, o.a. middels ‘Kiezen, Delen en Maken’, en hier zelf verantwoordelijkheid voor leren dragen is voor mij erg waardevol.  In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te sporten (handbal, hardlopen en mountainbiken), koken, lezen, schilderen en af te spreken met vrienden en familie.

 

Sabina Waanders
Ik ben Sabina Waanders. Ik ben 43 jaar. Getrouwd met Geert-Jan. Samen hebben we drie kinderen. We wonen in Haaksbergen. Ik heb op mijn 36e besloten om de Pabo te gaan volgen in deeltijd. Dit is een van mijn beste keuzes geweest in mijn leven. Ik heb tijdens mijn studie twee jaar stage gelopen op het Los Hoes. Mijn LIO heb ik op het Los Hoes gedaan in het schooljaar 2012-2013.  En daarna ben ik eigenlijk niet meer weggegaan. Ik voelde me gelijk thuis op het Los Hoes. In mijn beleving maken we onderwijs samen. Ouders, kinderen en school en dat gevoel heb ik nu. Ik geloof erin om kinderen verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. Mijn passie is het coachen van kinderen en op die manier kinderen verder helpen in hun leerproces. Ik hoop nog lang les te mogen geven want het is een fantastisch vak!

 

Madelon Oskam
Mijn naam is Madelon Oskam en ik woon samen met mijn vriend in Haaksbergen. Sinds 2014 ben ik werkzaam op Los Hoes. Ik ben begonnen als invaller in de onderbouw en heb daarna verschillende groepen in de midden- en bovenbouw gehad. Aankomend jaar werk ik fulltime in de bovenbouw, groep 7. De manier van werken op Los Hoes spreekt mij erg aan. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun eigen talenten ontwikkelen, keuzes leren maken en verantwoordelijkheden leren nemen voor hun gedrag. Ik probeer niet alleen de kinderen uit te dagen, maar ik sta zelf ook open voor nieuwe uitdagingen. Afgelopen jaar heb ik de opleiding ‘Master SEN gedragsspecialist’ afgerond en hopelijk kan ik de gedane kennis en ervaring gebruiken in de praktijk.  

 

Nicôle Hoogland
Hoi, mijn naam is Nicole Hoogland en ik ben mentor in de bovenbouw. Al geruime tijd ben ik werkzaam voor de stichting Keender en heb ik ervaring op mogen doen als leerkracht, intern begeleidster en adjunct. Ik heb verschillende studies gevolgd en in augustus heb ik de Master SEN (special educational needs) afgerond wat ook wel aangeeft dat ik graag met kinderen werk en continu op zoek ben op welke wijze elk kind zo optinmaal mogeleid begeleid kan worden in zijn/haar ontwikkeling. Het onderwijsconcept van Los Hoes spreekt mij aan en geeft ruimte voor individuele ontwikkeling voor alle betrokkenen. Dit is elke dag weer een uitdaging en een reden waarom ik met veel plezier op deze school werk.

 

 

Natalie Bergsma

Ik ben Natalie Bergsma en ik woon in Haaksbergen. In het schooljaar 2018-2019 heb ik mijn afstudeerstage op het Los Hoes mogen volbrengen en ben daarna niet meer weggegaan. Het mooie aan Los Hoes vind ik dat de kinderen worden uitgedaagd om te ontdekken waar hun interesses, voorkeuren en kwaliteiten liggen. Het concept spreekt mij enorm aan en past bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Wat mij trekt aan het onderwijs is het contact met de kinderen, de dynamiek en onvoorspelbaarheid van een schooldag en het overbrengen van kennis en vaardigheden. Ik zorg ervoor dat ik elk kind in mijn klas leer kennen, zodat ik elk kind ook echt centraal kan stellen en samen verder kan bouwen aan de ontwikkeling. Buiten mijn werk vind ik het leuk om te dansen (en danslessen te geven bij MiDanza), muziek te maken met mijn band en gezellige dingen te doen met vrienden en familie.

 

 

Kim Meijerink

Hoi! Mijn naam is Kim Meijerink en ik ben mentor in de bovenbouw. Ik woon samen met mijn vriend Tom in het mooie Enschede. Sinds schooljaar 2017-2018 werk ik op basisschool Los Hoes. Ik ben begonnen als invaller en daarna nooit meer weggegaan. Het concept van kiezen, delen, maken spreekt mij erg aan. Het past bij wie ik ben als persoon en wat ik wil uitstralen naar anderen. Doordat kinderen leren eigen keuzes te maken, creëren ze eigenaarschap en zijn zo verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Focus op het ontwikkelen van talenten, met ruimte om te groeien. Ik vind het prachtig om daar aan bij te dragen. Mooi aan het werken op Los Hoes vind ik dat er naast de ontwikkeling van de kinderen ook ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Waarbij je nauw samenwerkt en leert van en met collega’s. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te sporten, schilderen, koken of af te spreken met familie of vrienden.

 

 

 

 

Ilona Koiter

Mijn naam is Ilona Koiter, geboren in 1975 en ik woon in Delden. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we zes kinderen, die allemaal al van de middelbare school af zijn, nu studeren en waarvan er nog twee gezellig bij ons in huis wonen. In de vakanties houden we ervan om de wereld te ontdekken en tussendoor spreken we vaak met onze vriendengroep af om te koken of gezellig iets te ondernemen.

Sinds 2019 werk ik als mentor op Los Hoes. Hier heb ik het onderwijs gevonden dat echt bij mij past. Een hecht team dat goed nadenkt hoe we op de beste manier les kunnen geven, maar vooral door dit samen met de kinderen en hun ouders te doen. Ik geloof echt in de kracht van samenwerken en delen. Het onderwijs is mijn grootste hobby en ik ben heel blij dat dit ook mijn werk mag zijn.

Vanaf het eerste moment ben ik enthousiast over Kansrijke Taal. Om over taal nog meer kennis te krijgen, ben ik de opleiding Taalcoördinator gaan doen. Juni 2020 heb ik hier mijn diploma voor gehaald en nu mag ik deze kennis samen met het team op school gaan inzetten. Dit doe ik 1 dag per twee weken, gecombineerd met de SOVA training aan kinderen op Los Hoes.

Alle andere dagen werk ik met heel veel plezier in groep 8; de reuring in de bovenbouw en de zelfstandigheid waarmee ze zich ontwikkelen is iedere dag een cadeautje om te mogen beleven.


Verder werken op deze school:

 

 

Martine Keemers
Toen bekend werd dat er een nieuwe school in de (toen nog) Wissinkbrink zou komen met een heel nieuw onderwijsconcept, was ik meteen erg geïnteresseerd. Gelukkig mocht ik direct vanaf de start aan de slag op Los Hoes. Daarvoor ben ik werkzaam geweest op de Theo Scholteschool als groepsleerkracht en adjunct-directeur.  Ik vind het fantastisch om te zien hoe we met elkaar ons onderwijs vormgeven, waarbij we heel veel aandacht hebben voor de individuele ontwikkeling van kinderen. Elk kind, elke ouder, en elke collega mag zijn wie die is en met elkaar kijken we steeds weer wat er nog beter kan op Los Hoes. We zijn en blijven volop in ontwikkeling. Dat is een enorme uitdaging, maar ook één van de redenen waarom ik met heel veel plezier werk op deze school! Sinds 1 mei 2017 ben ik benoemd als directeur op deze school en mag ik leiding geven aan al die ontwikkelprocessen op deze prachtige school. 

 

Lilian van Oort

Met ingang van dit schooljaar ben ik als intern begeleider werkzaam binnen Los Hoes. Ik werk al meer dan 25 jaar met veel plezier in het onderwijs. In mijn vorige functie was ik werkzaam als ambulant begeleider en lid van de commissie van leerlingenzorg binnen Kentalis Enschede.

Met het onderwijsconcept van Los Hoes ben ik goed bekend, aangezien onze vier kinderen deze school met veel plezier hebben doorlopen. Daarnaast ben ik enkele jaren lid geweest van de medezeggenschapsraad van Los Hoes. Ik vind het mooi dat binnen Los Hoes kinderen vanuit de leerlijnen ‘Kiezen, delen, maken’ en de ‘The 7 habits’ worden begeleid. Kinderen leren hierdoor zelfstandig keuzes te maken en eigenaar te worden van hun eigen leerproces. Ik geniet ervan hoe kinderen binnen een betekenisvolle leeromgeving worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Samenwerken met ouders vind ik belangrijk. Graag ga ik gezamenlijk op zoek naar de mogelijkheden van jullie kind, zodat we zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen aan zijn of haar onderwijsbehoefte. Ik heb zin om samen met Wilma Hams de interne begeleiding binnen Los Hoes verder vorm te geven en om met het enthousiaste team te werken aan een prettige leeromgeving.

 

wilma hamsWilma Hams
Sinds 2008 ben ik werkzaam op Basisschool Los Hoes. De laatste jaren voornamelijk als intern begeleider van de onderbouw en groep 3. Daarvoor heb ik twee jaar gewerkt op de Albatros in Goor en heb ik veel invalwerk gedaan op verschillende scholen in Delden en Goor.  Ik werk graag op deze school omdat de manier van kijken naar kinderen, de wijze waarop het onderwijs vorm gegeven wordt en de wisselwerking met ouders past bij mij en mijn denken over goed onderwijs.  Ik voel mij thuis in het actieve team van Los Hoes waarin het leren van en met elkaar centraal staat en eenieder zich inzet om samen school te zijn.

 

 

Barbara Breukers

Ik ben Barbara Breukers en werk inmiddels al een aantal jaren met heel veel plezier op het Los Hoes. Tot nu toe was ik werkzaam in de midden- en bovenbouw. Dit jaar mag ik wat intensiever met een individueel kind of een klein groepje aan het werk gaan wanneer dat nodig is en zal ik de remedial teaching voor met name de bovenbouw gaan doen. Bovendien maak ik ook dit schooljaar weer deel uit van de MR van onze school. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik vind het boeiend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en vind het fijn om ze daarbij te begeleiden. Ieder kind is uniek en dat maakt het voor mij ook zo bijzonder. Wat voor de een prima werkt, lukt bij een ander soms totaal niet. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast is het fijn om binnen dit team na te denken over de invulling en uitvoering van ons onderwijsconcept. We leren elke dag weer van elkaar.

 

Esther Tankink
Ik ben in 2009 gestart als leerkracht op BS Los Hoes. Hiervoor heb ik heb een jaar ingevallen op de Ludgerschool in Beltrum. Vakspecialist: Beginnende geletterdheid In het eerste jaar dat Los Hoes zijn deuren heeft geopend heb ik er mijn Lio-stage gelopen. Dit heeft ook mijn deuren geopend en heb ik gezien dat het onderwijs ook op een andere manier aangeboden kan worden. Een rijke leeromgeving creëren voor het zelf ontdekkend leren en dat ieder kind mag zijn zoals hij/zij is, vind ik hierin belangrijk. Ik zie het als een uitdaging om hier te mogen werken.  

 

 


Sharon Mentink
Mijn naam is Sharon Mentink en ik woon samen met mijn vriend in Haaksbergen. Sinds februari 2010 werk ik op Los Hoes als onderwijsassistent. Hiervoor heb ik op verschillende scholen, waaronder ook het Los Hoes, stage mogen lopen en al enige ervaring opgedaan. Mijn taken op school zijn het ondersteunen van de leerkracht en kinderen begeleiden waarbij dat gevraagd wordt. Hiervoor zul je mij in meerdere bouwen tegenkomen. De manier van werken spreekt mij erg aan, omdat iedereen zich verder kan ontwikkelen op eigen niveau, tempo en interesses. Naast werken vind ik het ook erg leuk om te volleyballen en af te spreken met familie en vrienden.

 

melanie-paf

 

 

Melanie Paf
Mijn naam is Melanie Paf en ik kom uit Haaksbergen. Ik werk sinds februari 2016 als onderwijsassistent op Los Hoes. Ik ben voornamelijk werkzaam in de bovenbouw, maar je zult me ook zeker tegenkomen in de andere bouwen. Ik begeleid individuele en groepjes leerlingen, maar ondersteun ook de leerkrachten. Ik heb gekozen voor een baan in het onderwijs, omdat ik graag met kinderen werk. Ik geniet van hun spontaniteit, eerlijkheid en leergierigheid.

 

 

 

Jolanda Mijnen
Ik werk als adminstratieve kracht op deze school op de maandag-, woensdag- en donderdagochtend. Op de andere ochtenden werk ik op basisschool de Kameleon en een middag op basisschool de Sterrenboog in Beltrum. Het is erg afwisselend werk. Zo ben je bezig met de financiën en zo staan er leerlingen aan je bureau. Dat maakt het werken op een basisschool zo leuk. Elke dag is anders! Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen. Ik hou erg van wandelen en dit doen we graag op de vrije zondag.

 

Dewy ten Thije
Mijn naam is Dewy ten Thije , ik ben 22 jaar en ik woon in Haaksbergen. Ik werk sinds mei 2015 als vrijwilligster op basisschool Los Hoes als ondersteunend medewerkster. Daarvoor ben ik vanaf mei 2014 gedetacheerd geweest op basisschool Los Hoes als ondersteunend medewerkster. Ik doe allerlei verschillende taken voor mijn collega’s en daardoor is mijn werk heel afwisselend. Elke week werk ik op Los Hoes hele dagen op de maandag, dinsdag en donderdag. Op de woensdag en vrijdag werk ik ‘s ochtends. Samen met Henri Janssen deel ik de werkplek beneden in de drukkerij. Het concept van deze school spreekt mij erg aan omdat iedereen zich zelf verder kan ontwikkelen op hun eigen niveau, tempo en interesses. Ik voel mij thuis binnen Los Hoes daarom ga ik ook elke dag met heel veel plezier naar mijn werk toe en geniet ik elke dag van de school, de kinderen en de collega’s. Verder doe ik ook nog vrijwilligerswerk bij dierenpension/asiel Brammelo. Daar heb ik het ook erg naar mijn zin en dat vind ik ook super leuk om te doen.

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail