Nieuws
Onze school
Bouwen

MAAND ARCHIEF

Buitenschoolse opvang

Sinds 1 augustus 2007 zijn schoolbesturen, op basis van artikel 45 van de WPO, verantwoordelijk voor het organiseren van de aansluiting tussen onderwijs en de buitenschoolse opvang. De schoolbesturen voor basisonderwijs in de gemeente Haaksbergen hebben gezamenlijk convenanten afgesloten met belangstellende aanbieders van buitenschoolse opvang in Haaksbergen. Te weten: Kinderopvang Humanitas regio SKE, Kinderopvang Smallsteps,  en Kinderopvang Bloesem. Ouders hebben te allen tijde vrije keuze voor wat betreft opvang van hun kind en kunnen dus ook voor een andere aanbieder kiezen dan de voorgenoemden. Het voordeel van het aanbod via de schoolbesturen is dat vooraf is gecheckt of de kinderopvang aan alle wettelijke kwaliteitseisen voldoet en dat er algemeen operationele afspraken zijn gemaakt. Als u als ouder voor een andere aanbieder kiest zult u zelf de betrouwbaarheid en het voldoen aan wettelijke eisen van het aanbod moeten checken.   Informatie over buitenschoolse opvang kan worden verkregen op de scholen of via direct contact met de aanbieders.

Hieronder stellen de opvangorganisaties zich aan u voor.

Buitenschoolse- en voorschoolse opvang van Humankind: Van alles te doen!

Zoekt u een BSO voor uw kind? U wilt het beste voor uw kind en stelt hoge eisen aan de kinderopvang. Logisch!

Samen met basisschool Los Hoes vormen wij een kindcentrum. De buitenschoolse opvang is dan ook in hetzelfde gebouw.

Dus zoekt u een veilige plek

  • waar genoeg ruimte is om te spelen;
  • waar uw kind zich niet verveeld;
  • waar genoeg uitdaging is, maar uw kind ook even kan chillen (alleen of met vrienden);
  • waar uw kind aandacht krijgt’;
  • waar creatieve pedagogisch medewerkers steeds weer leuke activiteiten bedenken;
  • én waar uw kind het leuk heeft en graag naar toe wil gaan.

Kinderopvang Humankind heeft zo’n plek voor uw kind!  Wij bieden goede, professionele BSO voor kinderen van 4- 13 jaar bij u in de buurt.

BSO

Opvang voor schooltijd, na schooltijd en/of in de vakanties. Een gezellige en vertrouwde plek om te spelen of te relaxen. Met heel veel leuke activiteiten, zoals toneel, dans, sport, kunst, enzovoorts. De BSO van regio SKE is open vanaf 14.15 tot 18.15. Eventuele verlenging is mogelijk!

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met locatiemanager Nathalie Gribbroek 053-2030260 of via ngribbroek@humankind.  Of kom gewoon een keer meespelen, gratis!

 

smallsteps

Smallsteps BSO Buitenspel

Smallsteps Buitenspel maakt gebruik van het hele clubhuis van voetbalvereniging de Bon Boys. Dat betekent elke dag voetballen, handballen of de speeltuin in. Binnen kunnen de kinderen heerlijk spelen, knutselen of ontspannen.

In deze uitdagende, maar veilige omgeving kunnen de kinderen zich stap voor stap ontwikkelen. Onze goed getrainde pedagogisch medewerkers zorgen elke dag weer voor leuke sport- en spelactiviteiten.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich aanmelden voor de kinderraad. Wij horen namelijk graag wat zij willen doen. De raad vergadert eens in de twee maanden. Dan beslissen we samen wat we de komende tijd gaan doen en welk nieuw speelgoed daarvoor nodig is.

Wij bieden standaard-, flexibele- en vakantieopvang. Ook voor voorschoolse opvang kunt u bij ons terecht (op Smallsteps Eigenwijs). Tijdens de vakanties plannen we bijzondere uitstapjes en activiteiten, omdat de kinderen dan de hele dag bij ons zijn.

Kom maar eens kijken! We leiden je graag rond op de buitenschoolse opvang. Of ga naar http://www.bso-buitenspel.nl/ voor meer informatie.

 

 

bloesem

Bloesem Kinderopvang BSO

Opvang na schooltijd en in de vakanties in een huiselijke en warme sfeer voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. We hebben een locatie voor kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar en een locatie voor kinderen van 8 jaar t/m 13 jaar. Door de leeftijdsgroepen te splitsen kunnen we nog meer inspelen op de behoeftes passend bij de leeftijd van het kind. We hebben eigen taxibusjes waarmee de leid(st)ers de kinderen ophalen bij school.

Uitgangspunt van onze bso is vrijheid om te doen waar je zin in hebt!

Een BSO-middag wordt gezien als vrije tijd van het kind. Een kind kan ontspannen na een intensieve schooldag, maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit, te denken valt aan koken, knutselen, toneel, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig in de verschillende speelkamers. Zo kunnen de kinderen kiezen voor de knutselkamer, de leeskamer, het theater, de tv kamer en de speelkamer met de verschillende hoeken aan de Irenesingel. Wat betreft de buitenruimte hebben ze ook hier de beschikking over allerlei tuinkamers. Een klimhoek, een moestuin, een ervaringstuin, een heuse pipowagen en een heerlijk grasveld om lekker op te kunnen zitten.

Onze 8+BSO leent zich bij uitstek om buiten te gaan sporten, eventueel bij de verschillende sportverenigingen, je te verdiepen in techniek, of om er lekker op uit te trekken in het bos.

Wij nodigen u van harte uit om een keer een kijkje te komen nemen! Meer informatie vindt u op: http://www.bloesemkinderopvang.nl/

 

Buitenschoolse opvang De Speelboerderij

De Speelboerderij is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 13 jaar, gelegen op een unieke locatie op een kleinschalige boerderij. Wij bieden Buitenschoolse Opvang aan, voor en na schooltijd, in combinatie met of zonder schoolvakanties. Kinderen worden door een leidster met onze eigen auto of bus opgehaald bij school.

Bij ons kunnen kinderen nog echt op ontdekkingstocht in de bossen gaan. Buitenspelen en ontdekken, is voor kinderen het leukste wat er is. Voor de kinderen in de buitenschoolse opvang worden diverse activiteiten aangeboden. Deze zijn aangepast op de eigen interesses. Meedoen mag, niets moet. Want natuurlijk zijn er binnen ook ruimtes in huiselijke sferen, om lekker te ontspannen na een intensieve schooldag, bijvoorbeeld onze kelder die bedoeld is voor kinderen van 4 tot 13 jaar met een heus podium en grote variaties aan materialen.

Op aanvraag kan er gebruik worden gemaakt van het warm eten, wat overigens altijd vers wordt bereid.

Wilt u meer informatie, of een rondleiding, neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd even een kijkje nemen op onze website. www.de-speelboerderij.nl

De Speelboerderij Ellenbroekweg 12 7482 PJ St.Isidorushoeve 06-234.88.268

 

BSO Locatie Hassinkbrink

Locatie Hassinkbrink in Haaksbergen ligt in het hart van de wijk. De locatie is van alle gemakken voorzien: ruime groepen, een eigen parkeerplaats en een mooie nieuw ingedeelde buitenspeelruimte. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot en met 18.00 uur.

BSO Locatie Honesch:

BSO Honesch is gevestigd in de basisschool Honesch. Deze school ligt in het buitengebied van Haaksbergen. We kijken uit over de weilanden en hebben veel ruimte om te spelen en te ontdekken. De openingstijden van deze locatie zijn: maandag-, dinsdag- en donderdagmiddagn van 14.30 uur tot 18.00 uur.

Buitenruimte

We maken gebruik van het hele buitenterrein van de Honesch. Op deze speelplaats staan meerdere klim- en klautertoestellen, mogelijkheden voor balsporten, maar ook chill-hoekjes om even tot rust te komen. Daarnaast mogen we gebruik maken van de sport- en beweegmaterialen van de school zodat we kinderen volop mogelijkheden kunnen bieden om hun energie kwijt te raken na schooltijd.

Bijzonderheden

BSO Honesch maakt onderdeel uit van onze vestiging Hassinkbrink. Hier vindt de voorschoolse opvang plaats, evenals de opvang op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties.

Voor meer informatie: www.columbusjunior.nl

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail