Typecursus Ravizza

Beste ouder, verzorger,

In september starten weer de typecursussen van Ravizza. Om een computer zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het goed om bij de basis te beginnen, het beheersen van het toetsenbord. Het is bewezen dat kinderen met een goede typevaardigheid betere schoolresultaten behalen. Met een in spelvorm opgezet typeprogramma leert uw kind op een speelse manier typen met een blind tien­vingersysteem. Er zal gelet worden op een goede typehouding om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor individuele begeleiding. Buiten de typevaardigheid bestaan de lessen uit een gedeelte tekstverwerking (Word).

De cursus bestaat uit 20 lessen van 1 uur en de kosten bedragen € 209,–. Voor het maken van het huis­werk is er thuis een com­puter of laptop + aangesloten toetsenbord met een internetverbinding nodig. De lessen worden gegeven op De Kameleon, Holthuizen en Pius X.

Het examen wordt afgenomen door het CBT in de laatste les. Deze bestaat uit twee gedeelten, de typevaardigheid en tekstverwerken. De examenkosten bedragen € 30,‑‑.

U kunt uw aanmelding (zie hieronder) mailen naar  of zenden naar Ravizza, Ten Vaarwerkstraat 11, 7481 KR Haaksbergen. De cursus geeft het beste resultaat in groep 8, maar kan ook gevolgd worden in groep 7.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Ravizza, tel.: 053-5726614.

Met vriendelijke groet,

Mevr. C. Pardoen-te Lintelo