Nieuwsflits: Kerstfeest op onze school

Traditiegetrouw vieren we samen Kerst. Dit jaar is dat op donderdagavond 22 december as. van 17.45-19.30 uur. Er wordt wederom een hapjesbuffet gehouden waarvoor er thuis hapjes gemaakt worden. Vanaf 19.30 uur zullen de kinderen naar buiten komen, eerst de OB, dan de MB en als laatste de BB. De start van het kerstfeest is feestelijk, waarbij ook ouders van harte uitgenodigd zijn. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Dit schooljaar ondersteunen we ook een goed doel. We hebben gekozen voor de Voedselbank Haaksbergen/Enschede. Vanmorgen hebben alle kinderen van een vrijwillig medewerkster van de Voedselbank gehoord wat de Voedselbank doet.

Helaas zijn er in Nederland nog te veel mensen die onder de armoedegrens leven. Deze mensen zijn genoodzaakt om gebruik te maken van de Voedselbank. Wij gunnen deze mensen ook een fijne Kerst, daarom willen wij de Voedselbank steunen door het inzamelen van producten. Vanaf morgen staat er in iedere mentorgroep een krat waarin producten verzameld kunnen worden. Wij willen jullie dan ook vragen om je kind(eren) vanaf morgen, donderdag 8 december wat mee te geven voor deze inzamelingsactie.

Aan de onderstaande artikelen is bij de Voedselbank Haaksbergen/Enschede nog een tekort:

•  pasta, rijst, couscous
  •  groenten of peulvruchten in blik
  •  maaltijdsoep in blik
  •  houdbare (gesteriliseerde) halfvolle melk
  •  koffie, thee

Vanzelfsprekend zijn andere houdbare producten ook zeer welkom.

Hoe mooi zou het zijn, als wij namens de kinderen van onze school alle kratten gevuld kunnen afgeven aan de Voedselbank op 20 december! Zo dragen ook wij ons steentje bij om deze gezinnen een fijne Kerst te kunnen geven.

afbeelding-voesdselbank