Nieuws
Onze school
Bouwen

Nieuwsbrief 8 december 2017

In de nieuwsbrief van deze week o.a. informatie over personele ontwikkelingen op onze school, activiteiten van de afgelopen week en nieuwe bomen op het plein: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 08-12-2017

IJsbaan Twente

Kinderen t/m 12 jaar kunnen dinsdag 12 december schaatsen op IJsbaan Twente. Volledig overdekt en met veel korting: de entree is die dag 2,50 euro en schaatsen kun je huren voor hetzelfde bedrag van 2,50 euro.

Advieslijst Mathilda bibliotheek Haaksbergen

De advieslijst Mathilda met leestips van de bibliotheek lees je hier: Advieslijst Matilda winter 2017

Kleuterkerkviering 25 december

 

Zondag 25 december: Eerste kerstdag; kindje wiegen in Kleuterkerk

Zondag 25 december is er om 15.00 uur de Kerst Kleuterkerkviering in de Pancratiuskerk. Deze staat in het teken van de geboorte van Jezus. We gaan voor de kinderen het kerstverhaal voorlezen. Dit jaar hebben we een bijzonder verhaal, het wordt verteld vanuit de ogen van het ezeltje. Daarna gaan we met elkaar even na kletsen, wie weet er nog wat het ezeltje allemaal gezien heeft? Ook gaan we samen kerstliedjes zingen en warme chocolade melk drinken met wat lekkers erbij. Hierbij kunnen we de kerststal achterin de kerk bewonderen. We zien naar jullie uit!

Kijk voor meer informatie ook eens op onze website www.kleuterkerkhaaksbergen.nl.

Tot de eerste kerstdag om 15.00 uur in de Pancratiuskerk, we hopen weer veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s te mogen begroeten!

Werkgroep Kleuterkerk

 

Nieuwsbrief 1 december 2017

In de nieuwsbrief van deze week informatie rondom personeel en Sinterklaas: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 01-12-2017

Nieuwsbrief 24 november 2017

Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 24-11-2017 : met o.a. informatie over 5 december, een bericht van de leescoördinator en een oproep voor ouders die met ons in gesprek zouden willen gaan over het portfolio.

Nieuwsbrief 17 november 2017

In de Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 17-11-2017 van deze week o.a. informatie over de Pietenmiddag. A.s. maandag is er ook weer een inloopspreekuur van de jeugdverpleegkundige.

Dansworkshops door Esmee Cornet (danseres bij de Lion King musical)

Een aantal kinderen uit de OB en de MB heeft maandag 6 november jl. een Dansworkshop van Esmee Cornet gehad, eigenaresse van de Esmee Dance Academy. Esmee is haar eigen dansschool sinds dit schooljaar in Haaksbergen gestart. Zij combineert dit op dit moment nog met de Lion King musical in Scheveningen waarin zij maar liefst 8 keer per week danst. Maandag 18 december zal zij een dansworkshop voor kinderen uit de BB verzorgen.

De kinderen uit de OB en MB waren erg enthousiast en hebben hier misschien ook thuis wel over gepraat. Vandaar dat in dit bericht meer informatie over Esmee en haar dansschool wordt gegeven.

Op dit moment zijn er op de maandag danslessen.

  • Hiphop 7+
  • Hiphop 11+
  • Female 16+

Nu zal de female les nog niet geschikt zijn voor de kids; misschien wel voor een oudere zus of nicht. Esmee gaat nieuwe kindergroepen starten, denk aan Ballet, Breakdance en kids swing, mits er natuurlijk genoeg animo voor is.

Esmee: “Het was ontzettend leuk om met jullie te dansen. Jullie waren super enthousiast en gaven heel veel energie, dat is altijd fantastisch om te zien!”

Esmee zal nog in de Lion King musical te zien zijn t/m Januari, mocht u de musical willen bezoeken nog voor die tijd, neem dan contact op met Esmee.

Zij kan namelijk een korting van 25% aanbieden en evt. een backstage tour.

Mocht uw kind het nou ontzettend leuk lijken om bij Esmee haar dansschool te dansen, dan kunt u het beste met haar persoonlijk contact opnemen voor de mogelijkheden.

 

Esmee is te bereiken op:

Telefonisch: 0628263306

Mail: esmeecornet@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/esmeedanceacademy

 

Of bezoek de site: www.esmeedanceacademy.nl

Nieuwsbrief 10 november 2017

In de nieuwsbrief van deze week onder meer informatie omtrent personele ontwikkelingen en een kunstproject over textiel dat we in de komende periode gaan uitvoeren. Klik hier om de nieuwsbrief te lezen: Nieuwsbrief basisschool Los Hoes 10-11-2017

Werkplaats elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

 

Werkplaats elektronica voor meisjes en jongens van 9 t/m 13 jaar

 

Als echte technici gaan de kinderen aan het werk en werken aan leuke projecten. Ze leren wat elektriciteit is en wat je ermee kan doen. Spanning (volt) en stroom (ampère) komen aan de orde. In deze cursus besteden we ook aandacht aan het milieu, het bewust maken en uitleg geven over alternatieve energiebronnen.

Een bijzonder project is wel het maken van een molentje op zonne-energie. Ze leren een plan te maken, de bouwtekening te lezen, een frame solderen en zonnecellen monteren. Het gebruik van allerhande gereedschappen, zoals zaag en hamer komen ook aan de orde en dit allemaal op een veilige en verantwoorde manier.

In een ander werkstuk leren ze ledjes en transistoren op een printplaat te solderen, wat een precies werkje is. Ze maken van koperdraad een helikopter die wel draait maar niet vliegt en een zenuwspiraal.

Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers die in hun actieve leven op dit gebied werkzaam zijn geweest.

 De cursus wordt gegeven op 8 aaneengesloten maandagmiddagen van 15.45 uur tot 17.15 uur en begint op 22 januari 2018. Prijs van de cursus is € 30,00. De minimale bezetting is 5 personen en maximaal 10 personen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@gildehaaksbergen.nl met opgave van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Aanmelden kan tot 31 december.

In de eerste week van januari krijg je bericht of de cursus doorgaat en hoe je het cursusgeld kunt overmaken.

De cursus wordt gehouden in de hobbywerkplaats van het Gilde

Industriestraat 51, 7482 EW, Haaksbergen.

 

’t Gilde Haaksbergen

www.gildehaaksbergen.nl

facebook.com/stichtinggildehaaksbergen

 

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail