Nieuws
Onze school
Bouwen

Het team stelt zich voor

Wij stellen ons graag aan jullie voor!


Werkzaam in de Onderbouw:
Alice Kannegieter aug. 2013 (Small)


Alice Kannegieter

Vanaf het begin werk ik op Los Hoes. Voor die tijd heb ik met veel plezier op basisschool De Wereld gewerkt. Het is een uitdaging om op een school te mogen werken met een nieuw concept. Een concept waarin elk kind mag zijn zoals die is, waarin leerkrachten,ouders en kinderen van elkaar mogen leren in een leerrijke leeromgeving. Het werken met vakspecialisten, de leerlijnen: kiezen delen maken, workshops, portfoliogesprekken, portfoliomappen en kansrijke taal, spreekt mij erg aan. Als onderbouwcoördinator en vakspecialist geletterdheid, maar ik geef ook graag yoga, Engels en muziek.

 

2015-09-03 18 46 32Johanne van de Lisdonk

Een half jaar na de start van Los Hoes ben ik op deze school begonnen. Het was voor mij een uitdaging om mee te mogen werken aan Los Hoes als nieuwe school. Voordat ik bij Los Hoes kwam, heb ik 20 jaar met veel plezier op een Jenaplanschool gewerkt in Beltrum. Het concept van Los Hoes sprak mij vanaf het begin aan. Ik vind het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd zelfstandig leren kiezen, delen en maken. Deze waardevolle kans krijgen de kinderen hier op school. Ze leren op deze manier al jong om keuzes te maken en te ervaren wat de consequenties van de gemaakte keuzes zijn en daar dan ook naar te moeten handelen. Samen met mijn collega’s is het voor mij als mentor een uitdaging om de kinderen hierbij te begeleiden en te stimuleren. Ieder kind op zijn eigen niveau. Wij zijn op school veel met de kinderen en met elkaar in gesprek. Een, voor mij, waardevol onderdeel van de gesprekken is het portfoliogesprek met de kinderen. Zo jong als ze zijn, blijft het steeds verrassend wat de kinderen over zichzelf al kunnen vertellen!  Dit schooljaar heb ik samen met Wil de mentorgroep. Ik werk op de maandag en vrijdag. Dan ben ik ook verantwoordelijk voor het aanbod in Aanvankelijk lezen, yoga, Engels en het schrijfatelier. Verder geef ik met veel plezier Kansrijke Taal.

 

 

 

 

Wil van UlsenWil van Ulsen

Vanaf de start in 2006 ben ik werkzaam op Los Hoes, de andere basisschool in Haaksbergen. Het concept spreekt mij aan, omdat ik hier onderwijs kan geven op een manier die ik altijd voor ogen heb gehad.Samen met ouders en collega’s de ontwikkeling van kinderen volgen, waarbij ze zich bewust worden dat zij (ook op jonge leeftijd) keuzes kunnen maken. Dat ze ontdekken wie ze mogen zijn en rekening leren houden met de verschillen tussen kinderen en volwassenen. Het onderwijs vormgeven, zodat het zowel voor collega’s, mijzelf en de kinderen een uitdaging blijft.Naast groepsleerkracht in de onderbouw, ben ik opleiding in de school. Aan mij de taak om studenten van de PABO, samen met de mentoren te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun stage. Vanuit de PABO van Saxion Deventer en Enschede ben ik het aanspreekpunt (tussenpersoon) voor de studenten.

 

esther2Esther Tankink

Ik ben in 2009 gestart als leerkracht op BS Los Hoes. Hiervoor heb ik heb een jaar ingevallen op de Ludgerschool in Beltrum. Vakspecialist: Beginnende geletterdheid In het eerste jaar dat Los Hoes zijn deuren heeft geopend heb ik er mijn Lio-stage gelopen. Dit heeft ook mijn deuren geopend en heb ik gezien dat het onderwijs ook op een andere manier aangeboden kan worden. Een rijke leeromgeving creëren voor het zelf ontdekkend leren en dat ieder kind mag zijn zoals hij/zij is, vind ik hierin belangrijk. Ik zie het als een uitdaging om hier te mogen werken.  

 

Marijke RijndersMarijke Kok

Mijn naam is Marijke Kok-Rijnders. Ik ben woonachtig in Haaksbergen, ben getrouwd en moeder van twee zonen. Ik werk sinds 1996 in het onderwijs; dat is alweer bijna 20 jaar. Ik heb ervaring opgedaan in het speciaal en primair onderwijs in Enschede, Den Haag en Tilburg. Het onderwijsconcept van Los Hoes spreekt mij zeker aan, omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen zich bewust worden van hun eigen inbreng in het leerproces en dat ze leren in een uitdagende leeromgeving. Ik werk met veel plezier op maandag en dinsdag in de onderbouw. Mijn vakspecialisme op Los Hoes is rekenen. Tevens verzorg ik de SOVA-lessen in de onderbouw.

 

José ten Broeke jose-ten-broeke2

In 1976 ben ik begonnen als kleuterleidster in Enschede. Vanaf 1986 was ik even fulltime moeder,  maar na een paar jaar begon het weer te kriebelen. Na 5 jaar peuterspeelzaalwerk kwam ik op basisschool de Troubadour, waar ik ruim 12 jaar met plezier heb gewerkt in de groepen 1-2 en 4.  In april 2012 zag ik de vacature voor groep 4 op basisschool Los Hoes. Een stap, een nieuw begin, een uitdaging. Eén schooljaar heb ik hier in groep 4 gewerkt, nu werk ik in de onderbouw. De openheid tussen kinderen, ouders en team spreekt me aan. Ik kwam terecht in een betrokken school met een warm team.

Sabrina Groos

Even voorstellen. Ik ben Sabrina Groos en sinds augustus 2014 werk ik  bij Los Hoes. De twee jaren daarvoor ben ik werkzaam geweest bij basisschool St. Bonifacius in de St.Isidorushoeve. Ik heb daar met plezier gewerkt.  Daarvoor ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij basisschool Holthuizen/Wereld. Ik heb hier ook met  veel plezier gewerkt. Voordat ik op de Holthuizen terecht kwam, heb ik ervaring opgedaan bij verschillende basisscholen in de regio. Mijn Pabodiploma heb ik behaald in Deventer op Hogeschool Saxion. In mijn vrije tijd doe ik aan paardrijden, zo’n 5x per week. Ik geef ook paardrijles. Verder hobby ik wat met haren en knipjes en geef ik soms een ‘vlechtcursus’. Winkelen is ook een hobby. Ik ga graag op vakantie naar Egypte.  In de afgelopen jaren heb ik  verschillende groepen gehad. Van kleuters tot groep 8. Ik vind het werken met iedere verschillende groep steeds weer een uitdaging. Ik ga respectvol om met alle kinderen. Ik zorg voor een plek waar kinderen zich positief kunnen ontwikkelen, waarbij ruimte is voor eigen initiatieven van kinderen zelf. Ik bied ze een plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Ik geniet er van met kinderen te werken, ze gelukkig te zien. Ik geniet van de spontaniteit, humor en eerlijkheid van de kinderen.  Kinderen leren veel van mij, maar tevens leer ik ook zoveel van hen. Kinderen denken niet na over morgen of over de toekomst, zij laten je beseffen dat je in het hier en nu moet leven. Dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Kortom: De inspiratie zit in kinderen!

 

Roos Adolfsenroos-adolfsen

Ik werk op Los Hoes als vrijwilligster. Ik ben het afgelopen jaar geslaagd als onderwijsassistent en op zoek naar werk.  Los Hoes is voor mij een school waar kinderen en de leerkrachten zich mogen ontwikkelen.  Het onderwijsconcept spreekt mij erg aan en dat is ook een van de redenen waarom ik met zoveel plezier naar mijn werk ga. Iedereen laat zien waar hij of zij goed in is of het nou gaat om de leerlingen, de leerkrachten of de ouders, we doen dit met z’n allen en met veel plezier!

 

 

Werkzaam in de Middenbouw:

 

Carla  Carla van der Pol

In het begin van mijn loopbaan heb ik op een school gewerkt waar gestreefd werd vanuit interactie, kinderen zich zo optimaal mogelijk op hun eigen wijze te laten ontwikkelen, in een omgeving die daartoe uitnodigt en uitdaagt. Daarnaast stond op deze school de gemeenschapszin (kinderen, ouders en team) hoog in het vaandel.  Toen in maart 2008 bekend werd dat op basisschool Los Hoes leerkrachten werden gevraagd voor uitbreiding van de onderbouw en middenbouw, heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren.  De basis van de inhoud van het onderwijs op Los Hoes in de leeressenties kiezen, delen en maken zijn voor mij datgene waar het om draait in het onderwijs aan kinderen.  Sinds januari 2009 werk ik hier. Eerst in de onderbouw en met ingang van het schooljaar 2009-2010 in de middenbouw. Hier ben ik tevens bouwcoördinator. Dit schooljaar heb ik samen met Mirjam groep 4.

 

Yvonne KlaczynskiYvonne Klaczynski

Ik ben:
… geboren en getogen in Haaksbergen en kom uit een echt onderwijsnest.
… in okt.’07 gaan praten en kijken op Los Hoes en was meteen “om” !
… vanaf jan. ’07 begonnen als invalster, nadat ons gezin 13 jaar in Goirle (Brabant) had gewoond. Ook daar heb ik op een basisschool gewerkt; in groep 1 t/m 8.
…een “oude” kleuterleidster, die het op deze “nieuwe” school prima naar de zin heeft!
…ik ben in aug.’09 benoemd als vaste mentor en heb een aantal jaren met veel plezier samen met Johanne in de OB gewerkt.
…werk nu voor het derde jaar samen met Kelly, in groep 3B.

 

Anita Jellema   Anita

Voor mij is het belangrijk dat kinderen zich goed ontwikkelen en hun eigen kwaliteiten leren ontdekken en ontplooien. Dat dit in een omgeving gebeurt waar ze zich veilig voelen is essentieel. Daarvoor heb je betrokken leerkrachten nodig en een school die in beweging is, en blijft. Los Hoes is zo’n school. Als leerkracht sta je aan de basis van een school in ontwikkeling. Hierin een rol te hebben is een geweldige uitdaging. Daarom ben ik blij dat ik op Los Hoes werk! Ik werk sinds 2006 werk op Los Hoes. En dit schooljaar heb ik samen met Wendy groep 4A.

 

Leonie OlthofLeonie Olthof

Mijn naam is Leonie Olthof en ik werk sinds 2007 op Los Hoes. Het gaafste van Los Hoes vind ik dat we elke dag werken met Kansrijke Taal. Geen taalboek voor je neus, maar zelfgekozen workshops waarbij de kinderen op een inspirerende manier bezig zijn met taalvaardigheden. Ik vind het waardevol dat kinderen leren kiezen uit een workshopaanbod tijdens wereldoriëntatie en dat ze leren ontdekken bij zichzelf waar hun interesses, voorkeuren en kwaliteiten liggen. Op maandag ben ik ook leerkracht van de verrijkingsgroep. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen in zo’n groep ‘los kunnen gaan’ met uitdagende opdrachten, creativiteit inzetten, leren omgaan met fouten maken en zichzelf een stukje beter leren kennen in hoe ze leren. Samen met Merlinde heb ik dit schooljaar groep 3A.

 

Merlinde ten Heggelermerlinde

In november 2007 ben ik op het Los Hoes wezen kijken en ik was meteen verkocht. Het concept, het team en de uitstraling van de school sprak me erg aan. Ik had al veel van mijn collega’s Anita en Alice gehoord maar ben pas echt enthousiast geworden toen ik het met eigen ogen zag. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind op deze school mag zijn wie hij/zij is en dat wij allen (kinderen, ouders en team) er keihard aan werken om een goede basis te creëren voor de toekomst. Als team zijn we elke dag in ontwikkeling en leren we veel van elkaar (maar we leren ook van de kinderen en de ouders). Los Hoes een school om trots op te zijn!

 

EvaEva Tibben

Mijn naam is Eva Tibben en ik woon in Wierden. Als ik vrij ben houd ik me bezig met piano spelen, sporten, films kijken, lezen en dansen. Verder ga ik er in mijn vrije tijd graag op uit.  Sinds augustus 2011 werk ik op basisschool Los Hoes. Daarvoor heb ik op een aantal scholen vast invalwerk gedaan. Ik heb gewerkt op de Petrusschool in Hengevelde en de Holthuizen-Wereld in Haaksbergen.  Ik werk in de middenbouw en heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik vind het fijn om te werken in een hecht team dat zich samen inzet voor de kinderen. Dit jaar werk ik fulltime in groep 5.

 

 

Wendy W.Wendy Waanders

Ik ben Wendy Waanders en werk sinds het schooljaar 2012-2013 op Los Hoes. Ik ben begonnen als invalkracht. Meteen viel mij al op dat de kinderen veel eigen inbreng hadden in hun eigen ontwikkeling, dit sprak mij erg aan. Samen met Anita sta ik voor een mentorgroep in de middenbouw.
In mijn vrije tijd ben ik vaak op het voetbalveld te vinden en luister ik graag naar muziek.

 

 

Mirjam Mirjam Reterink

Mijn naam is Mirjam Reterink, ben 37 jaar en werk sinds augustus 2012 op het Los Hoes. Elf jaar geleden ben ik vanuit het mooie Groningen verhuisd naar Rijssen en kon gelijk beginnen met invalwerk op de Pius X. Vervolgens heb ik een jaar op de Dr. Ariens gewerkt en daarna bijna 10 jaar op de Theo Scholte.  Naast mijn werk ben ik veel bezig met mijn gezin, lezen, leuke dingen doen met vriendinnen en af en toe een rondje hardlopen.  Het is voor mij een enorme uitdaging om hier op het Los Hoes te werken. Wat mij erg aanspreekt is het werken met veel verschillende kinderen, met verschillende niveaus en verschillende  leeftijden. Het mooiste van dit vak, vind ik om de kinderen een veilige, prettige leeromgeving te bieden.

 

Karin

Karin Keizers

Vanaf schooljaar 2013-2014 ben ik werkzaam binnen de middenbouw van basisschool “Los Hoes”. Ik ben de mentor van de enkele groep 4 en werk fulltime. Ik ben 31 jaar en woon in Haaksbergen.  Voordat ik op deze school begon, heb ik 8 jaar gewerkt aan de Theo Scholteschool in Haaksbergen. Op deze school ben ik al die jaren ook werkzaam geweest in de middenbouw; 5 jaar in groep 3, 2 jaar in groep 4 en het laatste jaar in groep 5. Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt, maar ik merkte ook dat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze kwam op mijn pad door een vacature binnen deze school.
Het was voor mij super spannend om binnen deze school  te beginnen als leerkracht, omdat veel dingen nieuw en anders zijn. Ik kan nu, na ruim 2 maanden onderwijs te hebben gegeven, al wel zeggen dat ik het een ontzettende uitdaging vind, elke dag weer en dat ik geniet van de school, de kinderen en de collega’s.  Ik hoop dat ik binnen deze school heel veel nieuwe dingen ga leren en dat ik kinderen veel mee ga geven. Bovendien hoop ik dat ik binnen de school een toevoeging zal zijn; als collega en als mentor!  Tot zover kort over mij; we gaan elkaar vanaf nu vast tegen komen.

Kelly Cattier

Kelly Cattier

Mijn naam is Kelly Cattier, Ik woon samen met mijn gezin in Haaksbergen. In mijn vrije tijd loop ik hard, lees ik regelmatig en ga ik graag wat leuks doen met vrienden. Sinds 2013 werk ik op Los Hoes in de middenbouw in groep 3 samen met Yvonne Klaczynski. Het mooie van Los Hoes vind ik de keuzes die kinderen mogen maken. Dit zie je onder andere terug bij Kansrijke Taal en WO-tijd. Ze leren op deze manier waar hun interesses liggen om zich vervolgens vol overgave op hun werk te storten. Elke dag weer een feest om dat te mogen zien.


 

 

Werkzaam in de Bovenbouw:

NicoleNicole Morsink

Sinds augustus 2011 werk ik op Los Hoes. Vanaf het begin spraken mij het concept en de school erg aan. Hiervoor heb ik in Hengevelde op de Petrusschool, op de Alfrinkschool en Ariënsschool in Neede gewerkt. Ik geef les in de bovenbouw. Elke dag werk ik hier met veel plezier en enthousiasme.

 

 

Vera Wegerif

Ik ben Vera Wegerif en ik werk dit jaar (2016-2017) al weer voor het 5de jaar op Los Hoes. Mijn eerste 4 jaar zijn supersnel gegaan, logisch, want alles wat leuk is en waar je het naar je zin hebt gaat snel. Voor Los Hoes heb ik 3 jaar gewerkt op de Troubadour. Voordat ik in Haaksbergen ben gaan werken, heb ik veel (langdurig) invalwerk gedaan in Hengelo, waar ik ook woon samen met mijn vriend.  Ik werk dit jaar fulltime in de BB, groep 7. Ik vind het werken op Los Hoes ontzettend leuk, vooral omdat ik graag werk met kinderen en omdat ik het belangrijk vind dat kinderen leren een eigen mening te ontwikkelen, leren hier verantwoordelijkheid voor te nemen en zo leren keuzes te maken. Zo draag ik ook mijn steentje bij aan de toekomst van iedereen, want de kinderen van Los Hoes zijn onze toekomst.  Als ik niet werk vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Dit kan echt van alles zijn, van schilderen en tekenen tot haken en naaien. Ik kan gewoon niet kiezen, omdat ik alles leuk vind. Daarnaast wil ik graag veel van de wereld zien en probeer dan ook zoveel mogelijk te reizen. Wanneer ik thuis blijf, ben ik graag bezig in onze tuin of in huis. Ik maak dan eigen tuinmeubels of geef een muur een nieuw kleurtje. Genoeg te doen dus.

 

Marloes

Marloes op den Dries

Mijn naam is Marloes op den Dries. Ik woon samen met mijn vriend in Nijverdal. Sinds augustus 2011 werk ik op Los Hoes. Ik ben begonnen in de middenbouw en werk tegenwoordig met veel plezier in de bovenbouw. Het concept Kiezen, Delen, Maken is naar mijn idee een prachtige manier van werken met kinderen. Kinderen worden op deze manier o.a. verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen keuzes. Binnen dit concept krijg ik steeds de mogelijkheid om te zoeken naar uitdagingen, me verder te ontwikkelen en de drive om steeds weer nieuwe lessen te creëren en uit te voeren. Zo volg ik bijvoorbeeld op dit moment een opleiding tot rekencoördinator, samen met Merlinde. In mijn vrije tijd sport ik graag, lees ik met heel veel plezier boeken en spreek ik graag af met mijn vrienden.

 

Carmen

Carmen van den Brink

Ik ben Carmen van den Brink en woon samen met mijn vriend in Beckum. Vanaf 2009 ben ik leerkracht binnen de stichting Keender. Ik heb langdurig gewerkt op de Petrusschool, de Albatros, Theo Scholteschool en op de Bonifatiusschool in Haaksbergen. Ik ben erg geïnteresseerd in het concept van het Los Hoes. Ik sta overal open voor en heb er dan ook erg veel zin in. Vooral omdat er veel vanuit de kinderen komt en mij dat erg aanspreekt. Ook de creativiteit, die het van mij vraagt, vind ik een geweldige uitdaging. Ik werk dit schooljaar samen met Nicole Morsink in groep 6a.

 

IMG_1285

Moniek Breukers

Mijn naam is Moniek Breukers en ik ben mentor in de bovenbouw. Ik ben afgestudeerd aan de Pabo in 2010 en de Master SEN in 2011 en heb vervolgens veel ervaring opgedaan in het basisonderwijs door diverse (inval)werkzaamheden op verschillende scholen.  Ik voel mij thuis in het onderwijs en ervaar het als een verrijking om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en hun talenten voor nu en in hun toekomst. Onderwijs moet in mijn ogen betekenisvol zijn, doel- en oplossingsgericht, uitdaging bieden en niet altijd voorspelbaar zijn.  De manier waarop de kinderen op het Los Hoes ‘gecoacht’ worden in hun ontwikkeling, o.a. middels ‘Kiezen, Delen en Maken’, en hier zelf verantwoordelijkheid voor leren dragen is voor mij erg waardevol.  In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te sporten (handbal, hardlopen en mountainbiken), koken, lezen, schilderen en af te spreken met vrienden en familie.

 

 Barbara Breukersbarbara

Ik ben Barbara Breukers en werk inmiddels al een aantal jaren met veel plezier op het Los Hoes. Daarvoor heb ik 12 jaar gewerkt op de Troubadour, waar ik werkzaam was binnen verschillende groepen. Op het Los Hoes was ik tot nu toe steeds werkzaam in de middenbouw, maar dit jaar heb ik de stap gemaakt naar de bovenbouw. Ik heb ontzettend veel zin in die nieuwe uitdaging. Ik vind het boeiend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en vind het fijn om ze daarbij te begeleiden. Ieder kind is uniek en dat maakt het ook voor mij zo bijzonder. Wat voor de een prima werkt, lukt bij een ander soms totaal niet. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast is het fijn om binnen dit team na te denken over de invulling en  uitvoering van dit onderwijsconcept. We leren elke dag weer van elkaar.

 

Sabina Waanders

Ik ben Sabina Waanders. Ik ben 43 jaar. Getrouwd met Geert-Jan. Samen hebben we drie kinderen. We wonen in Haaksbergen. Ik heb op mijn 36e besloten om de Pabo te gaan volgen in deeltijd. Dit is een van mijn beste keuzes geweest in mijn leven. Ik heb tijdens mijn studie twee jaar stage gelopen op het Los Hoes mijn LIO heb ik op het Los Hoes gedaan in het schooljaar 2012-2013.  En daarna ben ik eigenlijk niet meer weggegaan. Ik voelde me gelijk thuis op het Los Hoes. In mijn beleving maken we onderwijs samen. Ouders, kinderen en school en dat gevoel heb ik nu. Ik geloof erin om kinderen verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. Mijn passie is het coachen van kinderen en op die manier kinderen verder helpen in hun leerproces. Ik hoop nog lang les te mogen geven want het is een fantastisch vak!


Verder werken op deze school:

MartineMartine Keemers

Dit schooljaar werk ik als directielid op maandag (oneven weken), dinsdag en woensdag en op maandag (even weken) als leerkracht in de mentorgroep van Marloes. Daarnaast geef ik elke woensdag les aan de verrijkingsgroep in de bovenbouw. Toen bekend werd dat er een nieuwe school in de (toen nog) Wissinkbrink zou komen met een heel nieuw onderwijsconcept, was ik meteen erg geïnteresseerd. Gelukkig mocht ik direct vanaf de start aan de slag op Los Hoes. Daarvoor ben ik werkzaam geweest op de Theo Scholteschool als groepsleerkracht en adjunct-directeur.  Ik vind het fantastisch om te zien hoe we met elkaar ons onderwijs vormgeven, waarbij we heel veel aandacht hebben voor de individuele ontwikkeling van kinderen. Elk kind, elke ouder, en elke collega mag zijn wie die is en met elkaar kijken we steeds weer wat er nog beter kan op Los Hoes. We zijn en blijven volop in ontwikkeling. Dat is een enorme uitdaging, maar ook één van de redenen waarom ik met heel veel plezier werk op deze school! 

 

Wilma Huinink
Wilma Huinink

Sinds de start van de school  in 2006 werk ik op BS Los Hoes. Ik ben de intern begeleider van de middenbouw  en de bovenbouw.
Ik werk graag op BS Los Hoes omdat onze school vorm geeft aan onderwijs volgens een concept dat aansluit bij mijn persoonlijke visie op onderwijs en ontwikkeling van kinderen. Het concept is eigentijds en toekomstgericht.
Ik voel me thuis op BS Los Hoes omdat in onze school ….
…. kinderen gekend en erkend worden in hun eigenheid;
…. kinderen naast het leren lezen, schrijven en rekenen en naast het verwerven van kennis, ook hun persoonlijke talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen;
…. grote waarde wordt gehecht aan de stem van de ouders;
…. respectvol aandacht wordt besteed aan de levensbeschouwing van ieder kind (gezin);
…. een team werkt dat bestaat uit enthousiaste mensen met hart voor onderwijs.

 

wilma hamsWilma Hams

Sinds 2008 ben ik werkzaam op Basisschool Los Hoes. De laatste jaren voornamelijk als intern begeleider van de onderbouw en groep 3. Daarvoor heb ik twee jaar gewerkt op de Albatros in Goor en heb ik veel invalwerk gedaan op verschillende scholen in Delden en Goor.  Ik werk graag op deze school omdat de manier van kijken naar kinderen, de wijze waarop het onderwijs vorm gegeven wordt en de wisselwerking met ouders past bij mij en mijn denken over goed onderwijs.  Ik voel mij thuis in het actieve team van Los Hoes waarin het leren van en met elkaar centraal staat en eenieder zich inzet om samen school te zijn.

 

Ans ten Have

Ans ten Have

Vanaf januari 2011 werk ik op Los Hoes, drie dagen per week.  Mijn werkzaamheden zijn divers. Ik geef individuele begeleiding aan kinderen en verzorg enkele workshops Kansrijke Taal in de middenbouw en de natuurlessen. Daarnaast vervul ik de taak van leescoördinator.  Toen ik hier kwam moest ik meteen denken aan een uitspraak van een onderwijsspecialist  tijdens een cursus: “Het gaat er niet om dat kinderen maar doen wat ze willen, maar dat ze wíllen wat ze doen”.  En dat zie ik hier: kinderen die initiatief nemen, kiezen, verantwoording nemen; gemotiveerde kinderen. Dat is leren voor het leven.

 


Sharon MentinkSharon

Mijn naam is Sharon Mentink en ik woon samen met mijn vriend in Haaksbergen. Sinds februari 2010 werk ik op Los Hoes als onderwijsassistent. Hiervoor heb ik op verschillende scholen, waaronder ook het Los Hoes, stage mogen lopen en al enige ervaring opgedaan. Mijn taken op school zijn het ondersteunen van de leerkracht en kinderen begeleiden waarbij dat gevraagd wordt. Hiervoor zul je mij in meerdere bouwen tegenkomen. De manier van werken spreekt mij erg aan, omdat iedereen zich verder kan ontwikkelen op eigen niveau, tempo en interesses. Naast werken vind ik het ook erg leuk om te volleyballen en af te spreken met familie en vrienden.

 

Melanie Paf melanie-paf

Hallo, mijn naam is Melanie Paf, ik ben 27 jaar en kom uit Haaksbergen. Ik ben drie jaar geleden afgestudeerd als onderwijsassistent en heb twee jaar ervaring opgedaan op de Pabo. Ik werk sinds februari 2016 als onderwijsassistent op Los Hoes. Dit doe ik vijf ochtenden in de week. Momenteel ben ik werkzaam in groep 6 en begeleid daar individuele en groepjes leerlingen. Ik heb gekozen voor een baan in het onderwijs, omdat ik graag met kinderen werk. Ik geniet van hun spontaniteit, eerlijkheid en leergierigheid. Naast mijn baan op Los Hoes werk ik bij een BSO in Bentelo.

 

 

 Bert Koebrugge pasfoto

Bert Koebrugge

Ik werk een ochtend per week als ICT-er op Los Hoes. Daarnaast werk ook op de Pius X en de St.Jozefschool in Rietmolen als ict-er.

 

 

 

 

Jolanda Mijnen

Ik werk als adminstratieve kracht op deze school op de donderdag- en vrijdagmorgen. Op de andere ochtenden werk ik op basisschool de Troubadour.

 

 

 

 

Dewy ten Thije

Mijn naam is Dewy ten Thije , ik ben 22 jaar en ik woon in Haaksbergen. Ik werk sinds mei 2015 als vrijwilligster op basisschool Los Hoes als ondersteunend medewerkster. Daarvoor ben ik vanaf mei 2014 gedetacheerd geweest op basisschool Los Hoes als ondersteunend medewerkster. Ik doe allerlei verschillende taken voor mijn collega’s en daardoor is mijn werk heel afwisselend. Elke week werk ik hele dagen van maandag tot vrijdag op het Los Hoes. Samen met Henri Janssen deel ik de werkplek beneden in de drukkerij. Het concept van deze school spreekt mij erg aan omdat iedereen zich zelf verder kan ontwikkelen op hun eigen niveau, tempo en interesses. Ik voel mij thuis binnen Los Hoes daarom ga ik ook elke dag met heel veel plezier naar mijn werk toe en geniet ik elke dag van de school, de kinderen en de collega’s. Verder doe ik ook nog vrijwilligerswerk bij dierenpension/asiel Brammelo. Daar heb ik het ook erg naar mijn zin en dat vind ik ook super leuk om te doen.

 

 

 

CONTACT

Basisschool Los Hoes
Hassinkborgh 16
7483 CT Haaksbergen
Tel: 053 - 574 38 22
Verstuur mail